|

Fırtına'da tatlı sıkıntı

Transfer döneminin en hareketli kulübü Trabzonspor’da tarihinin en alternatifli kadrosu oluştu. Bordo-mavililerde neredeyse her futbolcunun alternatifi olduğu gibi hiçbir futbolcunun yeri de garanti değil.

Ali Kemal Yazıcı
10:28 - 22/08/2021 Pazar
Güncelleme: 10:34 - 22/08/2021 Pazar
Yeni Şafak
Abdullah Avcı'nın Roma maçı 11'i
Abdullah Avcı'nın Roma maçı 11'i

Trabzonspor, geçen sezonun devre arasında Berat Özdemir, Bakesetas ve Yunus Mallı’yı kadrosuna kattıktan sonra yeni sezon öncesinde de takımı Hamsik, Perez, Gervinho, İsmail Köybaşı, Koita, Doğukan ve Andreas Cornelius gibi isimlerle güçlendirdi. Bordo-mavili ekip, en son da orta alana Alanyaspor’dan Siopis’i transfer ederek kadro kalitesini arttırırken, sakatların dönmesiyle büyük bir rekabetin yaşanacağının da sinyallerini verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun sezon başında almış olduğu “ilk 11’de 8 yabancı oynayabilir” talimatından sonra bu rekabetin daha da artacağı ortaya çıkarken, kadroda bulunan 12 yabancı oyuncunun en az dördü kenarda oturacak. Bu tabloya göre Türk statüsündeki 11 oyuncudan ise sekizi kenarda olacak. Bordo-mavililerde orta alan ve forvet hattındaki 6 forma için tam 15 futbolcu kıyasıya bir yarışın içine girmiş durumda.

Tarihin en geniş kadrosu

Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın Süper Lig ve Avrupa Konferans Ligi’nde forma şansı verdiği futbolcular dikkate alındığında, sakatlıktan çıkan Abdulkadir Ömür, Koita, Trondsen ile Cornelius’un kadroda yer bulması halinde kimlerin kenara alınacağı da ayrı bir merak konusu oldu. Orta alanda ve forvette yaşanan bu büyük rekabetle birlikte teknik direktör Abdullah Avcı’nın elinde tarihin en geniş kadrosu bulunuyor.


#Trabzonspor
3 yıl önce