|

Fırtına'nın son gözdesi Ryad Boudebouz

Sezonun ikinci yarısı öncesi Mas ve Pereira ile defans hattını güçlendiren bordo-mavililer, ağırlığını orta saha ve forvete verdi. Yönetim, Konate, Zoran Tosic ve son olarak listesine eklediği Boudebouz için çalışmalarını hızlandırdı

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/01/2017 Pazar
Güncelleme: 06:09 - 8/01/2017 Pazar
Yeni Şafak

Sezonun ikinci yarısı öncesinde Emmanuel Mas ve Joao Pereira'yı kadrosuna katan Trabzonspor, Martin Caceres, Moussa Konate ve Zoran Tosic'ten sonra sürpriz bir şekilde Fransa'nın Montpellier takımında forma giyen orta saha oyuncusu Ryad Boudebouz'u da gündemine aldı. Defans hattını sağlama alan ve orta saha ile forvet için çalışmalarına başlayan bordo-mavililerin, Konate, Tosic ve Boudebouzu'yu ikna etmeye çalıştıkları öğrenildi. Teknik direktör Ersun Yanal'ın forvet hattına takviye için ısrarcı olduğu bildirilirken, Konate transferinin gerçekleşmesi durumunda bu bölgedeki önemli bir ihtiyaç kapatılmış olacak. Shakhtar Donetsk'ten ayrılan Eduardo'nun da transfer listesinde yer aldığı öğrenildi.



EKSİKLER GİDERİLECEK


Sezonun ilk yarısında gol yollarında oldukça sıkıntı çeken bordo-mavililer, kanatları güçlendirmek için yaptığı çalışmaları da hızlandırdı. CSK Moskova'dan Zoran Tosic'i transfer etmek için uğraşan yönetimin, orta saha için Montpellier'den Ryad Boudebouz'u renklerine bağlamak amacıyla harekete geçtiği kaydedildi. Ancak oyuncunun sakatlığının bulunması transferin önündeki en büyük engel olarak gösteriliyor.



MEDJANİ İDDİASI


Trabzonspor'un eski futbolcusu Carl Medjani ile yeniden görüşmelere başladığı öğrenildi. Alternatif oluşturması için düşünüldüğü ve maliyetinin uygun olması halinde transferinin gerçekleşeceği kaydedildi. Medjani, sezonun ilk yarısında İspanya'da Leganes forması giydi.



Caceres bekleniyor


Trabzonspor'un, yıllık 1.8 milyon Euro'dan 2.5 yıllık sözleşme önerdiği Uruguaylı savunma oyuncusunun bugün İstanbul'da olması bekleniyor. Yarın da sağlık kontrolünden geçirilerek oyuncuya hemen resmi imza attırılacak.



Trabzonspor'un prensip anlaşmasına vardığı Uruguaylı savunma oyuncusu Martin Caceres'in bugün İstanbul'a gelerek burada yönetimle görüşeceği öğrenildi. 29 yaşındaki oyuncunun yarın ise detaylı bir sağlık kontrolünden geçirilip, buradan çıkacak sonuca göre de transferin netleştirileceği belirtildi. Trabzonspor'un görüşmelerde Caceres'e yıllığı 1.8 milyon Euro'dan 2.5 senelik sözleşme teklif ettiği belirtildi. 29 yaşında olan tecrübeli stoper, ayrıca savunmanın sağında ve solunda da görev yapabiliyor. Kariyerinde Villareal, Sevilla, Barcelona ve Juventus gibi dev kulüplerde oynayan Caceres'in transferinin gerçekleşmesi için yönetimin, ekonomik olarak tüm şartlarını zorlaması bekleniyor.



Başkan Usta otele kamp kurdu


Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, transfer çalışmalarını yakından takip etmek ve bizzat yönetmek amacıyla takımın Antalya Belekte kamp yaptığı otele yerleşti.



3 gündür Antalya'da bulunan Ustanın, teknik direktör Ersun Yanal ile sık sık bir araya geldiği, futbolcularla da sohbet ettiği belirtildi. Birkaç gün daha otelde kalması beklenen Başkan Ustanın ikinci yarı öncesi oyunculara erken ödeme yaparak bir jest hazırlığında olduğu bildirildi. Usta transfer çalışmalarıyla ilgili olarak, “İlk yarıda yaşadığımız sıkıntıları ikinci yarıda yaşamamak adına yaptığımız çalışmalar devam edecek ve eksiklerimizi en iyi şekilde gidereceğimizi düşünüyoruz” dedi.


#Emmanuel Mas
#Joao Pereira
#Trabzonspor
7 yıl önce