|

Fırtınayı sahada bekliyorum

Türkiye Futbol Direktörü Terim, İzlanda'da fırtınayı andıran hava koşulları için, "Konya'daki Ukrayna maçından 10 saat sonra buraya geldik. 20 derece fark var. Kolay değil ama genç oyuncularıma güveniyorum. Fırtınayı sahada onlardan bekliyorum" dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/10/2016 Pazar
Güncelleme: 03:07 - 9/10/2016 Pazar
Yeni Şafak

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'nda bugün deplasmanda İzlanda ile yapacağımız maç öncesi düzenlediği basın toplantısında samimi açıklamalar yaptı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan deneyimli teknik adam, İzlanda'da fırtınayı andıran hava koşullarının sorulması üzerine, “6 Ekim gecesinde Konya'da yaptığımız Ukrayna maçından 10 saat sonra İzlanda'ya geldik. 20 derece sıcaklık farkı var. Bu mevsimde burada başka bir şey de bekleyemezsiniz. 48 saat içinde de maça çıkacağız. Bu kadar değişiklik küçümsenecek bir şey değil. Genç bir takımım var. Gençlere güveniyorum. İsteklerine ve arzularına, kazanmak adına sahada yapacakları hamlelerine, yüreklerine güveniyorum. Onların hatalarını ben karşılarım. Onlar rahat olsun ben gereken riskleri alırım. Fırtınayı sahada onlardan bekliyorum” dedi.



BU KOŞULLARDA MAÇIN FAVORİSİ İZLANDA


İzlanda ile oynamanın her yerde zor olduğunu belirten Terim, “Ama burada daha da zor. İzlanda'nın önemli silahı duran toplar. Bunu önlersek hoşumuza giden sonuçlar alabiliriz. İzlanda'nın, en son 3-0 yenildiğimiz maçtan bir farkı yok. Üstelik Avrupa Şampiyonası sonrası özgüvenleri arttı. Uzun yıllar yenemedik. İnşallah burada bir ilki yaparız. Alacağımız 1 puan yada yenilmemiz planlarımızı bozmaz. Ama galibiyet bizi çok başka bir yere götürür. Maç bu şartlarda oynandığına ve bu zamana kadar burada yenemediğimize göre favori İzlanda. Bu, korktuğumuz anlamına gelmez. Fizik olarak çok güçlü bir takımdan bahsediyoruz. Bu havada güçlü olmak gerekiyor. Oyuncularımız da cevap verecek sertlikte” diye konuştu.



ARDA TURAN'A AÇIK KAPI BIRAKTI


Kadro tercihleri hakkında da fikirlerini açıklayan Terim, “Ukrayna maçındaki takımla sahaya çıkmayacağız” diye konuştu. Deneyimli teknik adam, kadroya çağrılmayan Arda Turan ve Burak Yılmaz gibi isimlerin yeniden milli takıma çağrılıp çağrılmayacağıyla ilgili olarak yöneltilen bir soruya, “O konu hakkında söyleyeceklerimi kimsenin adını anmadan Konya'da söyledim. Zamanla bakıp göreceğiz” ifadelerini kullandı.



Türkiye en zorlu rakip


A Milli Takımımızın Finlandiya'dan daha iyi olduğunu belirten İzlanda Teknik Direktörü Hallgrimsson, Türkiye'nin gruptaki zor takımlardan biri olduğunu kaydetti.







İzlanda Milli Takım Teknik Direktörü Heimir Hallgrimsson, kritik maç öncesi Türkiye, Emre Mor ve Arda Turan hakkında konuştu. Hallgrimson, Türkiye'nin, grupta hafta içinde 3-2 mağlup ettikleri Finlandiya'dan daha iyi bir takıma sahip olduğunu belirterek, "Türkiye maçı, Finlandiya maçına göre daha zor olacak. Türkiye, çok daha kuvvetli bir ekip. Buraya üç puan için geldiler. Bu yüzden Türkiye'ye karşı sahada daha agresif olmamız gerekecek. Maç hiç kolay olmayacak. Türkiye'de bir çok yetenekli oyuncu var. Kolektif bir defans yapısıyla oynayacağız. Türkiye bire birde de iyi oyunculara sahip. Buna karşı da dikkatli olacağız" diye konuştu. Hallgrimsson , Emre Mor ile ilgili sorulan soruyu, ''Emre iyi bir kanat oyuncusu. Biz de takım olarak ona karşı iyi savunma yapacağız" sözleriyle yanıtladı. Arda Turan'ın kadroya alınmaması hakkındaki soruyu da İzlanda Teknik Direktörü, ''Arda Turan'ın kadroya alınmaması nedeniyle eleştiriler olabilir, bu anlaşılabilir bir şey'' sözleriyle yanıtladı ve ''Hırvatistan ile deplasmanda 1-1, sahasında da 2-0 geriye düştüğü maçta Ukrayna ile 2-2 berabere kalmayı başaran bir takımla karşılaşacağız. Türkiye gruptaki zor takımlardan biri" dedi.



Türkiye ilk galibiyet peşinde


Ay-yıldızlı ekip, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 3. maçında bugün deplasmanda İzlanda ile karşılaşacak. İlk iki maçından sahadan beraberlikle ayrılan Milli Takım, İzlanda karşısında gruptaki ilk galibiyetini almayı hedefliyor.







Türkiye, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu üçüncü maçında bugün deplasmanda İzlanda ile karşı karşıya gelecek. Başkent Reykjavik'teki 15 bin seyirci kapasiteli Laugardalsvöllur Stadı'nda TSİ 21.45'te başlayacak karşılaşma, TV8'den canlı yayınlanacak ve maçı İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Mark Clattenburg yönetecek. Grupta ilk maçında Hırvatistan ile 1-1, ikinci maçında da Ukrayna ile 2-2 berabere kalan milli takım, İzlanda karşısında sahadan üç puanla ayrılarak ilk galibiyetini elde etmeye çalışacak. Türkiye, grupta 2 puan ve averajla 4. sırada yer alırken, ilk maçında Ukrayna ile 1-1 berabere kalan ve ikinci maçında Finlandiya'yı 3-2 yenen İzlanda ise 4 puan ve averajla 2. sırada bulunuyor.



544. randevu


Türkiye, İzlanda ile deplasmanda yapacağı maçla 544. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Takımı, 93 yıllık tarihinde 285'i resmi, 258'i özel olmak üzere geride kalan 543 maçta, biri hükmen olmak üzere 204 galibiyet aldı, 126 kez berabere kaldı, 213 kez de rakiplerine yenildi. Türkiye rakiplerine toplam 713 gol atarken, kalesinde 790 gol gördü.



İzlanda ters rakip


Türkiye, İzlanda ile daha önce yaptığı 9 maçtan sadece 2'sini kazandı. İki ülke arasındaki 9 maçın 5'inde İzlanda galip geldi, 2'si berabere sonuçlandı. Türkiye, Reykjavik'teki 5 maçın 4'ünü yitirdi, birinde berabere kaldı.





#Fatih Terim
#Dünya Kupası Elemeleri
8 yıl önce