|

Fişi ÇEK'tik

A Milli Futbol Takımı, EURO 2016 yolunda kritik virajı hasarsız döndü. Çek Cumhuriyeti'ni ikinci yarıda Selçuk ve Hakan’la bulduğu gollerle mağlup etti, son maçlar öncesi 3. sıradaki yerini sağlamlaştırdı. Artık Türkiye’ye baraj maçları için İzlanda karşısında bir puan yetiyor.

Yeni Şafak
04:00 - 11/10/2015 Pazar
Güncelleme: 06:13 - 11/10/2015 Pazar
Yeni Şafak

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda deplasmanda Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 mağlup ederek play-off iddiasını sürdürdü. Bu galibiyetle 3. sıradaki yerini koruyan Türkiye, Konya'da oynayacağı maçta İzlanda'dan 1 puan alması play-off oynaması için yeterli olacak. İlk yarıda yaptığı iyi savunma ile rakibini ceza alanı içine sokmayan ay-yıldızlı takımımız, ikinci yarıda hızlı hücumlarla sonuca gitmeyi başardı. 4. dakikada soldan Caner Erkin'in pasıyla Çek Cumhuriyeti savunmasının arkasına sarkan Cenk Tosun, topu ağlara göndermesine karşın, pozisyonun ofsayt olduğu gerekçesiyle bu gol geçerli sayılmadı. 41. dakikada sağdan bindirme yapan Kaderabek'in çizgiye inerek ortasında, kale önünde iyi yükselen Sural'ın kafa vuruşu istediği gibi olmadı ve top üsten auta gitti. İkinci yarıya Çek Cumhuriyeti daha etkili başladı. 51. dakikaka Dockal'nın ceza alanının hemen üzerinden kullandığı serbest vuruşu barajda kaldı. 53'te yine Dockal'ın yay üzerinden vurduğu şut dışarı gitti. 54'de Dockal bir kez daha vurdu, bu kez top Volkan'da kaldı. 61. dakikada kornerden dönen topu Caner bir kez daha ceza alanına gönderdi. Novak'ın Serdar'ı düşürmesine hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Selçuk, topu ve kaleciyi farklı köşelere gönderek ay-yıldızlıları öne geçirdi: 1-0. 70. dakikada Volkanın çaprazdan vuruşu auta gitti. 80. dakikada organize gelişen atağımızda Arda'nın harika pasında arka direkte topla buluşan Hakan Çalhanoğlu, enfes vuruşla farkı ikiye çıkardı: 2-0.



Türkiye maça siyah bantla çıktı


A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda Çek Cumhuriyeti ile deplasmanda oynadığı maçta Ankara'da yaşanan terör saldırısını protesto etti. Milli takım oyuncuları, Çek Cumhuriyeti karşısında kollarında siyah bantla sahada yer aldı. karşılaşma öncesi terör olaylarını protesto amacıyla saygı duruşunda bulunuldu.



Arda Turan İçimiz yanıyor...


Milli futbolcu Arda Turan, Ankara'daki patlamanın ardından sosyal medyadan bir paylaşımda bulundu. Twitter'dan mesaj gönderen Arda, "Ankara'da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet dilerim. İçimiz yanıyor; bu güzel ülke kardeşlik coğrafyası olsun artık" dedi.



Letonya, İzlanda'dan puan aldı: 2-2


Türkiye ile aynı grupta bulunan İzlanda ile Letonya 2-2 berabere kaldı. İzlanda 5. dakikada Sigthorsson ve 27'de Sigurdsson ile 2-0 öne geçti. İkinci yarıda müthiş bir geri dönüş yapan Letonya, 49'da Cauna ve 68'de Sabala'nın golleriyle sahadan 1 puanla ayrıldı.



Kulüplerden teröre sert tepki Lanetliyoruz


Süper Lig'de yer alan F.Bahçe, G.Saray, Beşiktaş, Trabzonspor, Gençlerbirliği, Kasımpaşaspor ve Çaykur Rizespor takımları, Ankara'da yaşanan patlama sonrasında başsağlığı mesajı yayımladı, teröre sert tepki gösterdi. F.Bahçe Kulübü, "İnsanlığın en kutsal ve birincil hakkı olan yaşama hakkına kast eden terör saldırılarının tümünü lanetliyoruz" ifadesini kullandı. G.Saray resmi internet sitesinde "Terör saldırısı millet olarak bir kez daha yüreğimizi yaktı. Bu topraklarda kaybedilen her can bizim canımızdır. Terörü lanetliyoruz" denildi. Beşiktaş Kulübü ise yayımladığı mesajda terör lanetlenerek, "Terör saldırısını nefretle lanetlediğimizi, ülkemizin kıymetli evlatlarının yaşamını yitirmesi ve yaralanmasından Beşiktaş camiası olarak büyük üzüntü duyduğumuzu belirtiriz" açıklaması yaptı. Trabzonspor Kulübü de mesajında, "Birlik ve beraberliğimize, ülkemizin huzuruna kasteden bu hain saldırıyı Trabzonspor camiası olarak lanetliyoruz" denildi. Kasımpaşa, Gençlerbirliği ve Çaykur Rizespor kulüpleri de yayımladıkları mesajla terör saldırısına tepki gösterdi.



Hollanda hata yapmadı

Portokallar, Kazakistan deplasmanında Wijnaldum ve Sneijder'in golleriyle 3 puanı aldı; üçüncülük yarışındaki iddiasını son maça tışıdı.



EURO 2016 Elemeleri'nde Türkiye'nin üçüncülük için yarıştığı rakibi Hollanda, Kazakistan'ı deplasmanda 2-1 mağlup ederek umudunu son maça taşıdı. Teknik direktörlüğe Daley Blind'in gelmesinin ardından grupta İzlanda ve türkiye'ye kaybeden Hollanda, Kazakistan deplasmanında kolay kazandı. Portokallar'a 3 puanı getiren goller 33. dakikada Georginio Wijnaldum ve 50. dakikada Wesley Sneijder'den geldi. Kazakistan'ın tek sayısını 90+5'te İslambek Kuat kaydetti. Galatasaraylı Sneijder 81. dakikada yerini Afellay'a bırakırken Fenerbahçeli Robin van Persie ise 87. dakikada Huntelaar'ın yerine oyuna dahil oldu. Van Persie, bu maçla birlikte Hollanda milli formasını 100. kez giydi. Hollanda'da kaleci Cillessen maça ilk 11'de çıkacakken ısınma çalışmaları sırasında sakatlandı ve kadrodan çıkarıldı. Maça Tim Krul 11'de çıktı ancak tecrübeli kaleci de 80. dakikada sakatlık geçirince yerini 3. kaleci Jeroen Zoet'e bıraktı.







#a milli takım
#fatih terim
#Beşiktaş
#Trabzonspor
#Gençlerbirliği
#Kasımpaşaspor
9 yıl önce