|

Foça'da çok özel bir maç

İzmir'in Foça ilçesinde, geçtiğimiz yıl Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden ocağı kazası sonrası zarar gören ailelerin çocuklarına spor yapma imkânı sağlayan Soma Zafer Kulübü ve Foça Belediye Spor Kulübü arasında dostluk maçı oynandı.

Yeni Şafak
00:18 - 4/09/2015 Cuma
Güncelleme: 21:21 - 3/09/2015 Perşembe
IHA

Soma Zafer 13'leri ve Foça Belediye Spor 13'leri, Foça - Bağarası 80. Yıl Sahası'nda bir dostluk maçı yaptı. Maden kazasından zarar gören Somalı çocukların ve gençlerin sıkıntılı günlerini daha kolay atlatabilmeleri amacıyla 2014 yılında kurulan Soma Zafer Kulübü, Foça Belediye Spor Kulübü'nün davetlisi olarak Foça'ya geldi.



Bu anlamlı gün hakkındaki görüşlerini ifade eden, Soma Zafer Kulübü Başkanı Hakan Arslancan, “Biz malum elim kazanın olduğu 13 Mayıs'tan sonra kurulmuş bir kulübüz. Daha çok dezavantajlı bir mahallenin çocuklarını spora sevk etmeye ve onlara futbolu sevdirmeye çalışıyoruz. 8-9 ay oldu kulübümüz kurulalı ama erkek ve bayanlarda 3-4 kategoride altyapı takımımız var. Çocukların kültürlerini arttırmak açısından değişik illere ve ilçelere maçlar yapmaya gidiyoruz. Bugün buraya bizi davet eden Foça Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Demirağ'a çok teşekkür ederim. Bu çocuklar gezdikçe daha değişik bilgiler öğreniyorlar. Bu imkânların sunulması çocuklarımızı ve Soma halkını çok mutlu ediyor. Yeniden daha farklı organizasyonlarda da Foça'da olmak isteriz. Her şey için çok teşekkür ediyoruz" dedi.

#Soma Zaferspor
#Foça Belediyespor
#İzmir
#Manisa
#Futbol
9 yıl önce