|

Forvet adayı Aloisio Dos Santos

İstifanın eşiğinden dönen teknik direktör Mustafa Akçay'a 'istedikleri isimleri transfer etme' sözü veren Trabzonspor yönetimi, işe Brezilya'dan başlayacak

Ali Kemal Yazıcı
00:00 - 2/01/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:45 - 1/01/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Forvet adayı Aloisio Dos Santos
Forvet adayı Aloisio Dos Santos

İlk yarının son haftasındaki Antalyaspor maçından sonra istifa eden ve Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun ikna etmesiyle göreve devam eden teknik direktör Mustafa Akçay'ın transfer listesi için çalışmalar başladı. Başkan Hacıosmanoğlu'nun 'İstediğin isimler alınacak' sözü verdiği Akçay'ın Brezilya'nın Sao Paulo takımında forma giyen Aloisio Dos Santos'u beğendiği, 25 yaşındaki forvetin alınmasını istediği öğrenildi. Daha önce bu oyuncuyu yardımcılarına izleten, olumlu raporlar sonrası yakın takibine alan Akçay takıma fazla sağlayacağı yönünde fikir beyan etti.

LOVE'UN PARTNERİ OLABİLİR

Sao Paulo formasıyla 53 maçta 23 gol atma başarası gösteren Aloisio ile Çin'in Shandong Luneng takımı da yakından ilgileniyor. Luneng, yaz döneminde Vagner Love'u 12 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer ederek adından söz ettirmişti.

Adrian'dan ayrılık sinyali

Tatilini ülkesinde geçiren Trabzonspor'un Polonyalı yıldızı Adrian Mierzejewski, burada verdiği demeçte ilerde Polonya Ligi'nde forma giyebileceğini belirtti. 2016 yılı Mayıs ayı sonuna kadar bordo-mavili kulüple sözleşmesi olan 27 yaşındaki yıldız, 'Polonya Ligi'ni takip edebiliyor musun?' sorusuna 'Stomil Olsztyn'in geçen sezon ligde kalması güzel oldu. Küme düşme bölgesinden uzaktalar. Orada forma giyebilirim' cevabını verdi.

Süper Lig'de derbilerden zevk aldığını kaydeden Adrian, Türk taraftarları için 'Takımlarına çok sadıklar. Bazen maç kaybettikten sonra bizi yuhalıyorlar. Bize bazen su şişesi attıkları bile oluyor. Ama bizi aynı zamanda teselli de ediyorlar. Burada çok saygı görüyoruz' yorumunu yaptı.

Trabzonsporlular mutlu olacak

Trabzonspor'un yardımcı antrenörü Hami Mandıralı, yeni yılın ilk gününde taraftarlara umut dolu mesajlar verdi. 2013 yılının kendileri açısından iyi geçtiğini belirten Hami, 'Kendi adımıza gösterdiğimiz performans bizi mutlu etti diyebilirim. Kısıtlı kadromuza rağmen hem Avrupa'da hem de ligde iyi gidiyoruz. Tüm mesaimizi bunun için harcadık. 2014 yılında ise çok daha iyi bir Trabzonspor izletmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız' ifadelerini kullandı. Trabzonspor'un yıldızı Mustafa Yumlu da Juventus maçından alınlarının akıyla çıkmalarını temenni etti.


10 yıl önce