|

Forvete yeni aday Jovanovic

Daha önce ilgilendiği PSG''li Nene''nin uzun süreli sakatlığı nedeniyle yeni arayışlara giren Beşiktaş, aradığı forveti Belçika''da buldu. Siyah-beyazlılar''ın görüşmelere başladığı Sırp forvet tam bir gol makinası

Süleyman Hatısaru
00:00 - 30/10/2012 Salı
Güncelleme: 23:38 - 29/10/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Forvete yeni aday Jovanovic
Forvete yeni aday Jovanovic

Beşiktaş, Anderlecht''in Sırp forveti Milan Jovanovic''i gündemine aldı. Eskişehir''den kiralanan Batuhan''ın formsuzluğu, alınması planlanan PSG''nin Brezilyalı futbolcusu Nene''nin uzun süreli sakatlanması üzerine siyah-beyazlılar, yeni arayışlara girdi. Beşiktaş''ın 31 yaşındaki golcü futbolcuyla görüşmelere başladığı öğrenilirken, bu oyuncunun devre arasında kadroya katılması düşünülüyor. Teknik direktör Samet Aybaba''ın alınmasını çok istediği Sırp futbolcu, kariyerinin çoğunluğunu Belçika''da geçirdi.

YILDIZI STANDART LİEGE''DE PARLADI

2006-07 sezonunda gittiği Standart Liege''de 3 sezon boyunca çıktğı 75 maçta 27 gol kaydeden Jovanovic, 2010-11 sezonunda Liverpool''a transfer oldu. Burada fazla forma şansı bulamayan ve sadece 18 maçta oynayıp 2 gol atabilen Sırp golcü, sezon sonunda Anderlecht''e transfer olarak yine Belçika''ya döndü. 61 maça çıkan golcü futbolcu, 16 kez fileleri havalandırmayı başardı. Transfermarkt adlı internet sitesine göre, 1.83 boyundaki futbolcunun değeri 5.5 milyon euro civarında. Siyah-beyazlılarda Javonovic''in yanısıra Volkan Şen''in adı da tekrardan gündemde. Trabzon''da aradığını bulamayan Volkan için Beşiktaş bir kez daha temas kuracak. girecek.

Amokachi yuvaya dönüyor

Siyah-beyazlı yönetim devre arasında en büyük transferini Sportif Direktörlük mevkinsine yapmak için çalışmalarına başladı. Başkan Fikret Orman, eski futbolcuları ve halen Nijerya Milli Takımı''nın başında bulunan Daniel Amokachi''ye sportif direktörülk teklif etti. Beşiktaş''a dönmeye sıcak bakan efsane oyuncu, özellikle İstanbul''da yaşayan yeğeni Uche Kalu için teklife ılımlı yaklaşıyor. Düşünmek için yönetimden süre isteyen Amokachi teklifi kabul etmesi durumunda futbol takımlarının tek yetkilisi olacak. Samet Aybaba ile kordineli çalışacak Amokachi, futbolcu izleyip transfer görüşmelerini bizzat yürütecek.

Gençlerin dilinde Fernandes

Beşiktaş''ın genç isimleri Oğuzhan Özyakup ve Ersan Gülüm, Lig TV''ye verdiği röportajda takımdaki günlerini aktardı. Eskiye oranla daha da güçlendiğinin altını çizen Oğuzhan, "Özellikle bire bir mücadelelerde kendimi çok iyi hissediyorum. İbrahim ağabey (Toraman) bana ''güçlenmişsin'' dedi, böyle çalışırsam onun gibi olacağım" ifadelerini kullandı. Fernandes''in Türkiye''de 1 numara olduğunun altını çizen genç oyuncu, onun sahadaki varlığının kendisini rahatlattığını belirtti.

Ersan Gülüm de Fernandes''in performansını överken kişisel hedefleri için "İlk 11''de kalıcı olmak istiyorum. Beşiktaş''ta uzun yıllar oynamak ve Milli Takım'da yer almak da diğer hedeflerim" yorumunu yaptı.

Kaptan Toraman 3 hafta yok

Beşiktaş''ta Kasımpaşa maçında sakatlanan kaptan İbrahim Toraman''ın durumunun ciddi olduğu öğrenildi. Sağ uyluk arka adalesinde kısmi yırtık tespit edilen futbolcunun tedavisinin 3 hafta süreceği açıklandı. Öte yandan sağ baldırında kanaması bulunan Uğur Boral''ın da Mersin maçında oynamasının zor olduğu belirtildi. Bu oyuncunun yerine Emre Özkan hazırlanıyor.


11 yıl önce