|

Fransa eve döndü

Futbolcularla teknik direktör Domenech arasındaki geçimsizlik, Horozları bitirdi. Fransa favori olarak başladığı finallere grup maçlarını son sırada tamamlayarak veda etti. Ev sahibi G.Afrika, Fransa'yı yenmesine karşın averajla 2. tura çıkamadı

00:00 - 23/06/2010 Çarşamba
Güncelleme: 00:50 - 23/06/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Fransa eve döndü
Fransa eve döndü

Dünya Kupası A Grubu'nda ilk iki maçta hayal kırıklığı yaşatan Fransa, mutlak kazanması gereken maçta Güney Afrika karşısında yine yokları oynadı: 1-2. Son maçlar öncesi 1'er puanda bulunan iki takım da sahaya 3 puan parolasıyla çıktı. Ev sahibi Güney Afrika, 20. dakikada Khumalo'nun golüyle 1-0 öne geçti, 36'da Mphela ile iki farklı üstünlüğü buldu. İlk yarı bu sonuçla tamamlanırken Fransa, tek golünü 69. dakikada Malouda ile buldu. Güney Afrika'ya Fransa karşısında aldığı tek farklı galibiyet tur için yetmedi ve averajla 3. sırada kaldı. Fransa ise grubu 1 puanla son sırada tamamladı.




Evra: Fransa halkı gerçekleri öğrenecek

Dünya Kupası'na erken veda eden Fransa'da kazan kaynıyor. Milli takım kaptanı Patrick Evra, dünkü maçta kendisini kızağa çeken teknik direktör Raymond Domenech'e ateş püskürdü. Anelka'nın Domenech'e hakaret etmesinin ardından kadro dışı bırakılmasını eleştiren ve bunu takım arkadaşlarıyla birlikte idmana çıkmayarak gösteren Evra, “Fransa tüm gerçekleri bilecek. Domenech hakkında tüm bildiklerimi anlatacağım” dedi.


İsyancıların ele başı Henry ve Gallas

Fransa yetkilileri, Dünya Kupası'nda Raymond Domenech'e karşı takımda oluşan tepkiyi başlatanların Henry ve Gallas olduğunu iddia etti. The Sun'a konuşan yetkililerden Henri Monteil, “İsyanı yönlendiren üç ya da dört isim var ve bu oyuncuların takımın geri kalanını yönlendiriyorlar. Bazı oyuncular Domenech'in yanına gidip ağladılar ve özür dilediler” şeklinde konuştu.


Domenech Parreira'nın elini geri çevirdi

Fransa Teknik Direktörü Raymond Domenech, Güney Afrika maçı sonrası da 'olay adam' oldu. G.Afrika Teknik Direktörü Carlos Alberto Parreira, maç sonu Domenech'in elini sıkmak istediğini ancak Fransız teknik adamın parmağını sallayarak arkasını döndüğünü ve ağız dalaşına girdiğini söyledi. Parreira, Domenech'in davranışı için “Oldukça acınacak bir tavır” yorumunu yaptı.











14 yıl önce