|

Fransız futbolcu Soma'yı ziyaret etti

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerine yardımda bulunan Finlandiya 1. Futbol Ligi takımlarından HJK Helsinki'nin Fransız futbolcusu Guy Moussi, facianın merkezi Soma'ya gelerek çocuklarla buluştu.

Yeni Şafak
14:30 - 1/03/2015 Pazar
Güncelleme: 13:07 - 1/03/2015 Pazar
IHA

İlk olarak bir okulda öğrencilerle buluşan Moussi, Soma'da olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirerek, "Soma faciası için buradayım. Fransa'da iken haberi geldiğinde çok etkilendim. Çocuklar için buradayım. Onlara biraz olsun mutluluk vermek için geldim" dedi.


Gazetecilerin Soma'ya ne kadar bağış yaptınız? sorusuna ise Moussi, "Şu ana kadar çok sayıda kurumlara bağışta bulundum ama hiçbir zaman bağışın ne kadar olduğunu söylemedim. Onu her zaman özel tutmak isterim" dedi.


Çocuklarla maç yaptı

Soma Sotesspor halı sahasında aralarında 13 Mayıs'ta meydana gelen maden faciasında yakınlarını kaybeden çocukların da bulunduğu Somaspor ve Soma Zaferspor'un minik yetenekleri ile bir araya gelen Moussi, "Sizi burada görünce çok mutlu oldum. Hepinizi burada gülümserken görmek beni çok mutlu ediyor. Sizinle bugün burada çok eğlenmenizi istiyorum. Burada olduğum için de çok çok mutluyum" diye konuştu.

Moussi'yi Soma'da görmekten çok mutlu olan ve sık sık tezahüratlar yapan Somalı çocuklar, Fransız futbolcu ile karşılıklı futbol oynayarak imza aldılar.

#Soma
#Guy Moussi
#HJK Helsinki
9 yıl önce