|

Futbol tarihinde böyle maç görülmedi!

Şampiyonlar Ligi play-off turunda Bulgaristan'dan Ludogorets, Rumen ekibi Steaua Bükreş'i penaltılarla elerken futbol sahalarında görülmeyen bir olay yaşandı. Zoraki olarak kaleye geçen savunma oyuncusu Cosmin Moti iki penaltı kurtararak takımını gruplara taşıdı.

YENİSAFAK.COM.TR / SPOR
00:00 - 28/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:24 - 28/08/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Futbol tarihinde böyle maç görülmedi!
Futbol tarihinde böyle maç görülmedi!

Romanya'daki ilk maçı 1-0 yitiren Ludogoters, Razgrad'daki rövanşın 90. dakikasında Wanderson'un ceza sahası dışından gelişine sert şutunda aynı skoru yakaladı ve mücadele uzatmaya gitti. 119. dakikada Ludogorets'te kaleci Vladislav Stojanov, gole giden oyuncuya ceza sahası dışındaki müdahalesi sonrası oyun dışı kalırken, Yeşil-Beyazlılar'da oyuncu değişikliği hakkı kalmadığından yerine savunmadan Cosmin Moti geçti.

Ludogorets'in ilk penaltısını kullanan ve topu ağlara yollayan Cosmin Moti, Steaua Bükreş'in Paul Pârvulescu ile kullandığı ikinci penaltıyı kurtararak takımına ümit verdi. Lakin Ludogorets de ikinci atışını kaçırdığı için önce altıncı sonra yedinci penaltılara gidildi. Moti, Rapa'nın kullandığı yedinci penaltı atışını sağ köşeden çıkarıp gecenin kahramanı olurken takımını tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne taşıdı.

10 yıl önce