|

Futbolcudan görülmemiş istek!

Meksika Milli Takımı'nın başarılı oyuncularından Carlos Vela, bu yaz yapılacak Dünya Kupası öncesi ülkesinin futbol federasyonundan alışık olmadığımız bir istekte bulundu.

Dha
00:00 - 4/02/2014 Salı
Güncelleme: 18:02 - 4/02/2014 Salı
Yeni Şafak
Futbolcudan görülmemiş istek!
Futbolcudan görülmemiş istek!

Arsenal'ın Real Sociedad'a kiraladığı Carlos Vela, bu yaz Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'na katılmak istemediğini belirterek, Meksika Futbol Federasyonu'ndan affını istedi. 'Zihinsel ve duygusal olarak' hazır olmadığını vurgulayan 24 yaşındaki golcü, dünya futbol kamuoyunda şaşkınlık yarattı.

Meksika Futbol Federasyonu, resmi internet sitesi aracılığıyla, Carlos Vela'nın Meksika Milli Takımı'na seçilmek istemediğini kendilerine bildirildiğini açıkladı. Meksika Milli Takımı Teknik Direktörü Miguel Herrera ve federasyon yetkililerinin, oyuncu ile konuşmak için İspanya'ya gittiği ama Vela'nın fikrinin değişmediği belirtildi. Başarılı oyuncu, 35 kez giydiği Meksika forması ile 9 kez ağları havalandırdı.

İlk vukuatı değil

Carlos Vela, daha önce de yaptığı disiplinsiz hareketler yüzünden Meksika Futbol Federasyonu ile ters düşmüş ve ceza almıştı. 2010 yılında başkent Meksiko'da Kolombiya ile oynanan hazırlık maçını 1-0 kazanan Meksika'da bazı oyuncuların, maçtan sonra bir araya gelerek parti düzenledikleri ve iç yönetmeliğe karşı geldikleri basına yansımış ve bu olay nedeniyle federasyon, en ağır cezayı o dönem Arsenal takımında oynayan Carlos Vela ve İskoçya'nın Celtic takımında forma giyen Efrain Juarez'e vermişti. İki oyuncu da 6 ay süreyle milli takımdan men edilmişti.

Olimpiyata da gitmedi

2011 yılında milli takıma geri dönen Carlos Vela, 2012 Londra Olimpiyatları'na katılmayı reddetmişti. Vela'sız Meksika, 2012 Olimpiyatları'nda büyük bir sürpriz yaparak finalde Brezilya'yı yenerek altın madalya kazanmıştı.

Meksika, 2014 Dünya Kupası'nda A Grubu'nda ev sahibi Brezilya, Hırvatistan ve Kamerun ile aynı grupta mücadele edecek.

10 yıl önce