|

Futbolla barışı getireceğiz

Sepp Blatter, futbolun evrenselliğinden yararlanarak İsrail ile Filistin''i, Kıbrıs''ı birleştirmeyi; Kosova''nın futbol müsabakaları yapabilmesine imkan tanımayı hayal ediyor

.
00:00 - 12/10/2013 Cumartesi
Güncelleme: 23:44 - 11/10/2013 Cuma
Yeni Şafak
Futbolla barışı getireceğiz
Futbolla barışı getireceğiz

FIFA Başkanı ve Uluslararası Humanistler Ligi Fahri Elçisi Sepp Blatter, spor aracılığıyla ülkedeki barış ve istikrara sağladıkları katkıları nedeniyle Bosna Hersek Futbol Federasyonu Başkanı Elmedin Begic, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Saffet Susic ve takım kaptanı Emir Spahic''e '''Juan Antonio Samaranch Altın Plaketi''' takdim etmek için geldiği Saraybosna''da soruları yanıtladı. Blatter, futbolla dünyayı birleştirmek istediklerini vurgulayarak, '''Futbolla İsrail ile Filistin''i, Kıbrıs''ı birleştirmek istiyoruz. Kosova''nın futbol müsabakaları yapabilmesine yol açmak istiyoruz. Futbol dünyanın her köşesinde oynandığı için çok mutluyum''' ifadelerini kullandı.

BOSNA HERSEK''İ UNUTMAYACAĞIM

Bosna Hersek''in kendisinde önemli ve ayrı bir yere sahip olduğunu kaydeden Sepp Blatter, '''1998 yılında Saraybosna''ya geldiğimde, Bosna Hersek Futbol Federasyonu yetkilileri FIFA Başkanlığı yarışında beni destekleyeceğini söylemişti. Bu desteği asla unutmayacağım''' diye konuştu. Blatter ayrıca, futbolun, dünyanın birçok istikrarsız ve savaş bölgesinde de oynandığını hatırlatarak, '''Irak, Afganistan, Filistin, İsrail ve Suriye''de futbol oynanıyor. İslam dünyasında da kadınlar futbol oynuyor. Bu daha önce böyle değildi''' yorumunu yaptı.

Dünya Kupası''na yeni sistem

FIFA, bundan böyle Dünya Kupaları''nda tartışmalı pozisyon yaşanmasını istemiyor. 2010 Dünya Kupası''nda, Frank Lampard''ın, Almanya''ya attığı golün sayılmaması ile hayata geçirilen gol çizgisi teknolojisi, Brezilya''da, ilk kez bir Dünya Kupası''nda kullanılacak. FIFA yetkilileri, Brezilya''daki turnuva boyunca kullanılmak üzere, Almanya merkezli bir şirketin ürettiği ''Goalcontrol'' adlı sistemi tercih etti. Söz konusu sistem, son Konfederasyon Kupası''nda başarıyla test edilmişti. Goalcontrol, stadın çeşitli noktalarına yerleştirilmiş 14 kamera aracılığıyla, topun kale çizgisini geçip geçmediğini tespit ediyor. Sistemin, topun çizgiyi geçmesi halinde, hakemin saatine sinyal göndermesi 1 saniyeden kısa sürüyor.

11 yıl önce