|

Futbolseverler Kocaelispor için birlik oldu

FIFA, Kocaelispor'a Kızılyıldız'a futbolcu transferlerinden doğan borcunu ödemediği gerekçesiyle para cezası verdi. 800 bin Euro 13 kasım'a kadar ödenmezse, Yeşil-Siyahlıların 6 puanı silinecek.​ ​

Yeni Şafak
17:04 - 19/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 17:25 - 19/10/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
2008-2009 sezonunda transfer ettiği 3 futbolcunun 850 bin avroluk bonservis borcunu ödeyemezse önce 6 puanı silinecek sonra da küme düşürülecek olan Kocaelispor'a sosyal medyada destek kampanyaları başlatıldı.
2008-2009 sezonunda transfer ettiği 3 futbolcunun 850 bin avroluk bonservis borcunu ödeyemezse önce 6 puanı silinecek sonra da küme düşürülecek olan Kocaelispor'a sosyal medyada destek kampanyaları başlatıldı.

1997 ve 2002'de Türkiye Kupası'nı kazanan Kocaelispor, bu sezon bölgesel Amatör Ligi'nden Üçüncü Lig'e çıkmıştı. Birinci grup'ta 8 hafta sonunda ikinci sırada yer alan Yeşil-Siyahlılara 2008'deki Tutoric ve Andeljkovic transferleri nedeniyle 22 bin İsviçre Frangı ceza veren FIFA, 13 Kasım'a kadar oyuncuların eski kulüpleri Kızılyıldız'a 800 bin Euro ödemesini şart koştu. Bu ödeme gerçekleşmezse Kocaelispor'un 6 puanı silinecek.



Ardından verilecek yeni tarihe kadar ödeme yapılmazsa Kocaelispor'un amatör kümeye düşürülmesi gündeme gelebilir. Dorde Tutoric ve Dusan Andjelkovic, 2008-09 sezonunda Kocaelispor'a toplam 1 milyon 330 bin Euro bonservis bedeliyle alınmış ve toplam 13 maç oynamışlardı.



Yaşanan bu gelişmelerin ardından sosyal medyada Kocaelispor'la ilgili kampanyalar yapılmaya başlandı. Yeşil siyahlı ekibin zor günlerden kurtulması için başlatılan hasthtag çalışmaları sosyal medyada Türkiye gündemine girdi. Oluşan farkındalığın ardından bir çok kulüp Kocaelispor'a yardım talebinde bulunmaya başladı.







Kocaeli Birlikspor'dan Kocaelispor'a destek


Kocaeli Birlikspor, 2008-2009 sezonunda transfer ettiği 3 futbolcunun 850 bin avroluk bonservis borcunu ödeyemezse önce 6 puanı silinecek sonra da küme düşürülecek olan Kocaelispor'a maddi destekte bulunacak. Kocaeli Birlikspor Kulübü Başkanı Erhan Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Kocaelispor'un Türkiye'nin en köklü kuruluşlarından biri olduğunu belirtti.



Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta 22 Ekim Cumartesi günü saat 15.00'te Körfez Alparslan Türkeş Stadı'nda oynanacak olan Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçının gelirlerinin Kocaelispor'a bağışlanacağını vurgulayan Yılmaz, "Bu kentte 200 bin Erzurumlu var. İsmetpaşa'da oynayalım ve 17 bin biletli seyirci toplayalım. Bu hafta sonu oynayacağımız Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçının gelirini Kocaelispor'a bağışlayacağız. Ciddi destek gelecektir." ifadesini kullandı.




Adana Demirspor da yardım edecek

TFF 1. Lig takımlarından Adana Demirspor, maddi problemleri nedeniyle küme düşürülme tehlikesi yaşayan Kocaelispor'a, cuma günü sahasında oynayacağı Elazığspor maçının tribün gelirlerini bağışlayacağını açıkladı.



Kulüp başkanı Sedat Sözlü yaptığı açıklamada, Spor Toto 3. Lig'de mücadele eden Kocaelispor'un maddi anlamda sıkıntılı günler geçirdiğini söyledi ve şöyle konuştu;



  • "Kocaelispor gibi köklü bir kulüp, geçmişte transfer edilen futbolcuların 850 bin avroluk bonservis borcunu ödeyemezse küme düşürülecek. Buna tüm futbolseverlerin engel olması için kulübe destek vermesi şart. Tarihinin en sıkıntılı günlerini yaşayan Kocaelispor'a, cuma günü sahamızda yapacağımız Elazığspor maçının tribün gelirlerini bağışlayacağız. Bu bağışla, Kocaeli ekibini bir nebze rahatlatmaya ve onların yanında olduğumuzu göstermeye çalışacağız. Her takım bu duruma düşebilir, maddi sıkıntılar yaşayabilir. Bunun bilincinde olarak, Türk futboluna sayısız futbolcu kazandırmış Kocaelispor'un küme düşürülmesine karşı elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz."

Destek tweetleri atıldı



Kocaelispor'un durumu tüm spor camiasının dikkatini çekerken kamuoyunun önde gelen isimleri ve taraftar gruplarından destek mesajları yağdı. İşte o mesajlar;






-






-





-








#Kocaelispor
#Adana Demirspor
#Kocaeli Birlikspor
8 yıl önce