|

Futbolun gözü yaşlı

Cumartesi günü Sevilla-Getafe maçında kalp krizi geçiren 22 yaşındaki Puerta, kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesini 4. gününde kaybetti.Şok ölüm sporseverleri ve 7 aylık hamile eşini yasa boğdu.

00:00 - 29/08/2007 Çarşamba
Güncelleme: 00:42 - 29/08/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Futbolun gözü yaşlı
Futbolun gözü yaşlı

İspanya Birinci Futbol Ligi La Liga takımlarından Sevilla'da forma giyen 22 yaşındaki Antanio Puerta yaşamını kaybetti. Sevilla'nın AEK ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçı da UEFA tarafından ertelendi. Sevilla'nın, geçen hafta sonu Getafe ile oynadığı lig karşılaşmasında kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılan Puerta, kritik dönemi atlatamayarak hayatını yitirirken, genç futbolcu için La Liga'da yas ilan edildi.

AYAĞA KALKMIŞTI

Getafe karşılaşmasında sahada fenalaşan genç oyuncu'ya anında müdahale edilmiş ve futbolcu ayağa kalkarak soyunma odasına yürüyerek gitmişti. Soyunma odasında ikinci kez kalp krizi geçiren İspanyol futbolcu, Virgen del Rocio Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alınmıştı. Doktorlar yaptığı ilk açıklamada Puerta'nın kalp krizine bağlı olarak bazı iç organlarında da tahribat gerçekleştiğini belirtmişti. 4 gündür yoğun müdehaleye rağmen genç futbolcu kurtarılamadı.

AEK MAÇI ERTELENDİ

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Yunanistan'ın AEK Atina takımıyla karşılaşacak olan Sevilla da yöneticiler UEFA'dan maçın ertelenmesini talep etti. Futbolcular, Puerta'nın ölümünden dolayı derin üzüntü yaşadıklarını ve bu şekilde sahaya çıkmak istemediklerini söylediler. UEFA da bunun üzerine erteleme karararı verdi.


Büyük kulüplerin transfer listesindeydi

26 Kasım 1984'te İspanya'nın Sevilla şehrinde dünyaya gelen Antonio Puerta, futbola Sevilla'nın alt yapısında başladı. 2002-2004 yılları arasında Sevilla B takımında top koşturan genç oyuncu, Sevilla A takımında çıktığı 53 karşılaşmada 5 gol kaydetti. Orta sahanın solunda forma giyen Puerta, kısa sürede sergilediği performansla Manchester United, Arsenal ve Real Madrid gibi Avrupa'nın dev kulüplerinin gözdesi haline geldi ve bir kez de milli olmayı giyme başarısını gösterdi. Futbolunu günden güne geliştiren ve başarı basamaklarını bir bir çıkan İspanyol futbolcu, yaşam mücadelesini kazanmayı başaramadı.



17 yıl önce