|

G. Saray'a yeni Servet

Stuttgart'ta forma giyen Fas asıllı Hollandalı oyuncu için teknik direktör Rijkaard ve yardımcısı Neeskens devreye girdi. 28 yaşında ve 1.83 boyundaki Boulahrouz, tekniğinden çok, Servet gibi mücadeleci oyunuyla tanınıyor.

Abdullah Eğilmez
00:00 - 29/12/2009 Salı
Güncelleme: 23:54 - 28/12/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
G. Saray'a yeni Servet
G. Saray'a yeni Servet

G.Saray'da teknik direktör Frank Rijkaard ve yardımcısı Johan Neeskens, Hollandalı stoper Khalid Boulahrouz için bizzat devreye girdi. Devre arası iznini Hollanda'da ailesi ile geçiren teknik direktör Rijkaard ve yardımcısı Neeskens, Stuttgart'ta forma giyen Khalid Boulahrouz'u ikna etmek için harekete geçtiler. Fas asıllı Hollandalı futbolcu, Stuttgart Teknik Direktörü Christian Gross ile yaşadığı problemler nedeniyle takımda fazla forma şansı bulamıyor. İlk devrede sadece 2 lig maçında forma giyen Boulahrouz, Hollanda medyasına takımdan ayrılmak istediğini dile getirmişti. Hollanda'nın 2010 Dünya Kupası kadrosunda yer almak için oynayabileceği bir takıma gitmeye sıcak bakan Boulahrouz, Rijkaard faktörleri nedeniyle G.Saray'a 'evet” diyeceği belirtildi.

STUTTGART 4.5 MİLYON EURO İSTİYOR

Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel'in bu hafta içinde Almanya'ya giderek Stuttgartlı yöneticiler ile masaya oturacağı ve 4.5 milyon euro değer biçilen Boulahrouz'un G.Saray'a tranferini gerçekleştireceği belirtildi. 2006-07 sezonunun başında 13 milyon 200 bin euro gibi rekor bir transfere imza atan Bouhlarouz, Chelsea'ye transfer olmuştu. Daha sonra Chelsea tarafından Sevilla'ya 1 sezonluğuna kiralanan Hollandalı stoper, bu sezon başında 5 milyon euro bedelle Stuttgart'a satıldı. Alman kulübünde teknik direktör Gross ile yıldızı bir türlü barışmayan 28 yaşındaki futbolcu, 1.83 boyunda ve 2012'ye kadar sözleşmesi var. Stoper ve sağbekte görev yapabilen Hollandalı futbolcu, tekniğinden ziyade Servet Çetin gibi fiziki mücadelesiyle ön plana çıkıyor.


Transferler kampa mutlaka yetişmeli

Teknik direktör Frank Rijkaard, dün akşam saatlerinde Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel ile telefonla görüştü. Hollandalı teknik direktör, yapılacak transferlerin kampa kadar yetiştirilmesini istedi. Rijkaard, 'Transferleri kamp başına kadar yetiştirmemiz lazım. Elano örneği gözümüzün önünde. Uyum sağlaması ne kadar uzun sürdü. Aynı sıkıntıları yaşamak istemiyorum. Devre arasında transfer olacak futbolcu hiç olmazsa kampta takım arkadaşları ile kaynaşabilsin. Yoksa transferin bir anlamı kalmaz' dediği bildirildi.


Hedeflerde sapma yok

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, sezon başında belirledikleri hedeflerinde bir sapma olmadığını söyledi. Polat, Galatasaray Dergisi'nin Ocak 2010 sayısındaki yazısında, 'Uzun soluklu bir mücadelenin kendi doğasına uygun bir sonucun ardından, ikinci döneme çok kısa bir aranın ardından gireceğiz. Maratonumuzun gerek Türkiye ayağında, gerekse de geleneksel olarak çok önemsediğimiz Avrupa kulvarında hedeflerimizden sapmaksızın yolumuza devam ediyoruz' dedi. Başkan Polat, Galatasaray'ın ekonomik olarak dünyanın dev kulüpleri arasına girmeye hazırlandığını da dile getirdi.



14 yıl önce