|

G. Saray'ın sistemi değişmedi

Antrenör Neeskens, F.Bahçe maçından sonra 4-3-3'e dönüldü yorumlarına “Sistem hep 4-3-3'tü. Düşüşün nedeni sistemle alakalı değil” cevabını verdi.

00:00 - 2/12/2009 Çarşamba
Güncelleme: 23:35 - 1/12/2009 Salı
Yeni Şafak
G. Saray'ın sistemi değişmedi
G. Saray'ın sistemi değişmedi

Teknik direktör Rijkard'ın eşinin doğum yapması nedeniyle Bursaspor maçında takımın başında sahaya çıkan Galatasaray Antrenörü Johan Neeskens, GS TV'ye o maçla ve birçok konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bursaspor maçında sahaya çıkacak on biri Rijkaard ile birlikte daha önceden kararlaştırdıklarını kaydeden Neeskens, “Onun haricindeki kararları Rijkaard bana bırakmıştı. Maç içindeki değişiklikler tamamen benim kararımdır” diye konuştu.

F.Bahçe maçından sonra sistemin 4-3-3'e döndüğü yorumlarına katılmadığını belirten G.Saray antrenörü, “Daha önce de 4-3-3 oynuyorduk. Eskiye oranla az gol atmamızın sebebi topa daha az sahip olmamız ve paslaşma yüzdemizin düşmesi. Fazla top yapamıyoruz, rakibi baskı altına alamıyoruz” sözleriyle düşüşün sistemle alakalı olmadığını vurguladı.

ARDA BOYDAN KAZANDI

Neeskens, Bursaspor maçında Nonda'nın yedek oturup Arda'nın forvette görev almasını “Bu konuyu hocamızla konuştuk, masaya yatırdık. Bursaspor'un stoperlerinin ikisi de uzun boylu. Bu tip stoperler Arda gibi daha kısa oyuncularla oynamayı sevmezler. Öyle bir insiyatif kullandık” ifadeleriyle açıkladı.

Neeskens, Bursa maçında rakip oyuncuyla yaşadığı gerginliği de şöyle değerlendirdi: “Aslında bu benim her zamanki yapım. Her zaman böyle olmayı seviyorum. Ben orda tamamen oyuncumu koruma adına kendimi öne attım.”


Rijkaard geldi moral verdi

Hamile olan eşinin rahatsızlığı nedeniyle Bursaspor maçı öncesi Hollanda'ya giden Galatasaray'ın teknik direktörü Frank Rijkaard, İstanbul'a döndü. Turkcell Süper Lig'de 27 Kasım'da oynanan Bursaspor maçı öncesi Bursa'da kampta bulunduğu sırada hamile olan eşinin rahatsızlandığını öğrenen ve apar topar Hollanda'ya giden Rijkaard, KLM Havayolları uçağıyla Atatürk Havalimanı'na geldi. Akşam idmanına çıkan Hollandalı teknik adamın futbolcularına Bursa maçını unutmalarını söylediği ve “Futbolda kayıplar olur. Bunu telafi edeceğinize inanıyorum” diye moral verdiği öğrenildi.



14 yıl önce