|

Gabrovski ile sevindik

152 kilometrelik yarışı 4.21.09 ile ilk sırada bitiren Şekerspor'un Bulgar bisikletçisi İvalio Gabrovski, yıllar sonra Türkiye'ye birincilik sevinci yaşattı. İkinciliği Dyachenko, üçüncülüğü ise Petrov elde etti

Ergün Köknar
00:00 - 25/04/2012 Çarşamba
Güncelleme: 02:57 - 25/04/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Gabrovski ile sevindik
Gabrovski ile sevindik

48.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Antalya-Elmalı etabını Konya Torku Şekerspor takımından Ivalio Gabrovski kazandı. 152 kilometrelik etabı 4 saat 21 dakika 09 saniye ile 1. bitiren Gabrovski sayesinde Türkiye yıllar sonra Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda bir yabancı sporcuylada olsa birincilik sevinci yaşamış oldu. İkinciliği Astana'dan Alexsandr Dyachenko, üçüncülüğü de Caja Rural'dan Danail Andonov Petrov elde etti. Şekerspor'un Bulgar bisikletçisi bu birinciliğiyle Genel Klasmanda da birinciliğe yükseldi.

BU BENİM DEĞİL EKİBİN BAŞARISI

Başarının ekip sayesinde geldiğini belirten Gabrovski, 'Bu stratejik etabın uygulamasını haftalar süren bir planla gerçekleştirdik. Neticede son rampada kaçıp etap birinciliğini zorlayacaktım. Bu da gerçekleşti. İnanın çok mutluyum. Teşekkür kelimesi bile azdır sevincimi şu anda tarif edemiyorum' dedi. Bugün 132 km'lik Fethiye-Marmaris etabı koşulacak.



12 yıl önce