|

Galatasaray: 0 Ajax: 0

Bugün kapılarını açan Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da ilk maç başladı. Galatasaray-Ajax arasında oynanan maç 0-0 eşitlikle sona erdi.

00:00 - 15/01/2011 Cumartesi
Güncelleme: 21:46 - 15/01/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Galatasaray: 0 Ajax: 0
Galatasaray: 0 Ajax: 0

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'nın açılış maçında Galatasaray ile Ajax 0-0 berabere kaldı.


MAÇTAN DAKİKALAR…

15. dakikada Kazım'ın Vertonghen'den kaptığı topla başlayan Galatasaray atağı, Ajax kalesinde tehlikeye dönüştü. Kazım'ın pasıyla soldan hareketlenen Arda, ceza sahasına girdikten sonra kale önünde müsait durumdaki Culio'ya topu geçirmeye çalıştı ancak son anda ayak koyan Enoh, meşin yuvarlağı kornere atarak kalesindeki tehlikeyi önledi.


22. dakikada ceza sahası içinde Ajax defansının hatasında Sabri topu kaparken, çıkardığı pasta kale önünde Ayhan oldukça kötü bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı üsten auta gönderdi.


45. dakikada Galatasaray ceza sahası içinde oluşan karambolde, topu önünde bulan Sulejmani'nin sağ çaprazdan sert şutunda, kaleciden dönen meşin yuvarlağı defans kornere attı.


54. dakikada Arda'nın pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Kazım'ın sert vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Stekelenburg'dan döndü.


64. dakikada ceza sahası dışından Vertongen'in yaptığı sert vuruşta, top kaleci Ufuk'tan döndü ve defans tehlikeyi uzaklaştırdı.


82. dakikada soldan Ajax ceza sahasına giren Insua'nın sert şutu sonrası kaleci Stekelenburg'un sektirdiği topu defans uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.


83. dakikada Galatasaray defansının arkasına sarkan Suarez, kaleci Ufuk'u da çalımlarken, açısı daraldıktan sonra oldukça kötü bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı üsten auta attı.


89. dakikada Aydın'ın pasıyla Ajax defansının arkasına sarkan Anıl, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda meşin yuvarlağı üsten auta atarak önemli bir fırsatı değerlendiremedi.


Karşılaşma 0-0 eşitlikle sonuçlandı.


Maçın hakem ve takım kadroları şöyle

Stat:
Türk Telekom Arena

Hakemler:
Fırat Aydınus, Serkan Ok, Orkun Aktaş

Galatasaray:
Ufuk, Serkan, Cana, Servet, Hakan, Sabri, Ayhan, Emre, Culio, Arda, Kazım

Ajax:
Stekelenburg, Van Der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Emanuelson, De Zeeuw, Enoh, Sulejmani, Eriksen, Bonevacia, De Jong

Sarı Kart:
Dk. 23 Serkan (Galatasaray)



MAÇTAN NOTLAR…

Galatasaraylı taraftarlar, Türk Telekom Arena Stadı'nın açılış maçında rakipleri Ajax'ı ıslıkladılar.

Galatasaraylı futbolcuları ısınmak için sahaya çıktıklarında coşkuyla alkışlayan ve tribünlere çağıran taraftarlar, tam bu sırada sahaya gelen Ajaxlı futbolculara ıslıklı tepki gösterdiler.

Geleneksel olarak misafir takımlara yönelik yapılan bu tepkinin hemen sonrasında, karşılaşmanın dostluk maçı olduğunu hatırlayan taraftarlar, bu kez Hollanda ekibini alkışladılar.


-EKSİKLERE RAĞMEN 26 KİŞİLİK KADRO-

Galatasaray'da teknik direktör Gheorghe Hagi, maç kadrona eksikler olmasına rağmen 26 futbolcu aldı.

Sarı-kırmızılı ekipte sakatlıkları bulunan Baros, Gökhan Zan, Çağlar ve Pino ile milli takımlarında bulunan Neill ve Kewell kadroda yer alamadılar.

Hagi, bu dostluk maçında genç oyuncular Cem Sultan, Anıl Dilaver, Emre Gemici, Cumhur Yılmaztürk, Berk Neziroğulları, Bilal Özhan, Ahmet Kesim, Yusuf Onur Arıkan, Semih Oğuz, Emirhan Ergün'ü de maç kadrosuna aldı.


-ÇOK AZ YER BOŞ KALDI-

Türk Telekom Arena'nın açılış maçında stadın neredeyse tamamı doldu.

Statta sadece en üst tribündeki bazı bölümde boşluklar dikkat çekti.

Öte yandan maç, bu karşılaşmaya özel topla oynandı.


13 yıl önce