|

Galatasaray: 1 Sturm Graz: 1

UEFA Avrupa Ligi (F) Grubu'ndaki Galatasaray-Sturm Graz maçı 1-1 eşitlikle sona erdi

Aa
00:00 - 1/10/2009 Perşembe
Güncelleme: 22:08 - 1/10/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Galatasaray: 1 Sturm Graz: 1
Galatasaray: 1 Sturm Graz: 1

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi (F) Grubu 2. maçında Avusturya'nın Sturm Graz takımı ile 1-1 berabere kaldı.

İlk yarının son saniyelerinde yediği golle soyunma odasına bir anda yenik gitmek durumunda kalan Galatasaray, ikinci yarıya oldukça baskılı başladı. Oyunu önemli ölçüde rakip sahaya yıkan sarı-kırmızılı takım, üst üste pozisyonlara girerken, Baros'un ayağından 63. dakikada bulduğu golle skoru eşitlemeyi başardı. Bu dakikadan itibaren galibiyet için baskısını daha da artıran Galatasaray, kanatlardan geliştirdiği atak organizasyonlarıyla gole gitmeye çabaladı. Gol vuruşları direklerde patlayan sarı-kırmızılı takım, savunmada ise Sturm Graz'a zaman zaman tehlikeyi boşluklar bıraktı. Tüm çabalarına karşın ikinci golü atamayan Galatasaray, beraberliğe razı oldu.

İkinci yarıya 1-0'lık skor avantajıyla başlayan Sturm Graz, sert savunmasını sürdürmeye çabaladı. Galatasaray'ın gol içinde bastırdığı bölümlerde kalesinde pozisyonları engelleyemeyen Avusturya temsilcisi, Baros'un beraberliği sağlamasını engelleyemezken, birçok pozisyonda ise direkler ve son vuruşlarda yaşanan şanssızlıklar skorun değişmesini önledi. Galatasaray'ın savunmasında oluşan boşluklarda gol fırsatları da yakalayan Sturm Graz, bu fırsatları değerlendiremedi. Kalesinde çok sayıda tehlike yaşamasına karşın Avusturya ekibi, Ali Sami Yen Stadı'da Galatasaray'dan 1 puanı almayı başardı.


MAÇTAN DAKİKALAR

3. dakikada Arda'nın soldan yaptığı ortada, kale önünde iyi yükselen Elano'nun kafa vuruşunda kaleci Gratzei üzerine gelen topu kontrol etti.


14. dakikada Galatasaray önemli bir pozisyonu değerlendiremedi. Ceza sahası önünde Baros'u görmek isteyen Elano'nun pası savunmadan döndü. Dönen topu kontrol eden Brezilyalı futbolcu, ceza sahasında müsait durumda yaptığı vuruşta top az farkla üstten auta çıktı.


37. dakikada ceza sahasına sol çaprazdan giren Jantscher'n şutunda Emre Aşık'ın kafasından yön değiştiren top kaleci Franco'dan dönerken, son anda Hakan meşin yuvarlağı kornere attı.


38. Sturm Graz'ın soldan kullandığı korner atışında Jantscher'in ceza sahasında yaptığı vuruşta, savunmayı da aşan top direğin yanından az farkla auta gitti.


41. dakikada Keita'nın sağdan ortasında ceza alanın içinde rakip savunma ile birlikte yükselen Arda'nın kafa vuruşunda top filelere gitti. Ancak hakem Nijhuis, Arda'nın rakibine faul yaptığı gerekçesiyle filelere giden topu geçerli saymadı.


45. dakikada Arda'nın soldan ortasında ceza sahasında Baros'un yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşunda kaleci Gratzei, son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi.


45+1. dakikada Jantscher'in soldan ceza sahasına girerken verdiği pasta savunma oyuncularının arasında topla buluşan Beichler, yaptığı vuruşta top kaleci Franco'nun solundan ağlara gitti: 0-1


52. dakikada Arda'nın pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Sabri'nin yerden vuruşunda, top uzak kale direğinin dibinden az farkla auta çıktı.


59. Galatasaray mutlak bir gol pozisyonunu değerlendiremedi. Keita'nın sağdan ortasında ceza sahası içinde savunmanın müdahale edemediği topu önünde bulan Baros'un yakın mesafeden vuruşunda, top kaleci Gratzei'ye çaptıktan sonra üst direkten döndü. Daha sonra savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.


62. dakikada çalımlarla ceza sahasına yaklaşan Beichler'in vuruşunda top az farkla yandan auta gitti.


63. dakikada Galatasaray, skoru 1-1 eşitledi. Elano'nun savunmanın arkasına attığı pasta topla buluşan Baros, ceza sahasına girerek kaleci Gratzei'de çalımladıktan sonra meşin yuvarlağı boş ağlara yolladı: 1-1.


70. dakikada Arda'nın ara pasında ceza sahasında sağ çaprazda topla buluşan Sabri'nin sert vuruşunda üst direğe çarpan top, taca çıktı.


75. dakikada uzun pasta ileride Jantscher'in topla buluştuğu pozisyonda, Galatasaraylı futbolcular ofsayt diye duraklarken, bu futbolcunun ceza sahasına girerken yaptığı vuruşta kaleci Franco, meşin yuvarlağı kornere çeldi.


83. dakikada Arda'nın sağdan pasında ceza sahasında müsait durumda bulunan Elano, kötü bir vole vuruş yaparken, daha sonra araya giren savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.


Karşılaşma, 1-1 berabere sona erdi.


Maçın hakem ve takım kadroları şöyle:

Stat:
Ali Sami Yen

Hakemler:
Hendrikus S.H. Nijhuis, Coen Droste, J.F. Hans Olde Olthof (Hollanda)

Galatasaray:
Franco, Elano, Arda, Keita, Mehmet Topal, Baros, Ayhan, Emre Aşık, Hakan, Sabri, Servet

Sturm Graz:
Gratzei, Sonnleitner, Weber, Hlinka, Bukva, Muratoviç, Jantscher, Ehrenreich, Kandelaki, Schildenfeld, Beichler.
Goller:
Dk. 45+1 Beichler (Sturm Graz), Dk. 63 Baros (Galatasaray)

Sarı kartlar:
Dk. 67 Emre Aşık, Dk. 73 Sabri (Galatasaray)

MAÇTAN NOTLAR...

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, geçtiğimiz hafta sonunda oynanan ve 1-1 sonuçlanan Eskişehirspor maçının kadrosunda rotasyon yaparak 4 oyuncuyu değiştirdi.

Rijkaard, ön elemelerde Levadia ile İstanbul'da oynanan karşılaşmanın ardından ilk kez Mustafa Sarp'ı yedek bıraktı. Levadia maçında sonradan oyuna girip 17 dakika forma giyen Mustafa, 40 gün sonunda yeniden yedek soyundu. Bu futbolcunun yerine Kayserispor ile Ağustos ayının sonunda oynanan karşılaşmada sakatlanan Ayhan forma giydi.

Rijkaard, Eskişehirspor maçında yedek bıraktığı Baros'a yeniden Nonda'nın yerine ilk 11'de şans verdi.

Hollandalı teknik adam, Eskişehirspor maçında formsuz gözüken Kewell'ı da yedeğe çekerken, Elano'yu bu oyuncunun yerine oynattı.

Eskişehirspor maçında sol bekte oynayan Uğur yedek kalırken, bu oyuncunun yerine Hakan Balta forma giydi. İyileşen Emre Aşık da Sturm Graz maçında formasına kavuştu.

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Galatasaray-Sturm Graz maçını protokol tribününde Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ile birlikte izledi


TARAFTAR GEÇ SAATE RAĞMEN TRİBÜNLERİ DOLDURDU

Galatasaraylı taraftarlar, karşılaşmanın hafta içi ve geç saatte oynanmasına rağmen tribünleri büyük ölçüde doldurdu. Taraftarlar, saat 22.05'de başlayan maçta takımlarını coşkuyla desteklediler.

Bu arada, yaklaşık 100 kadar Sturm Graz taraftarı da kendilerine ayrılan yerden karşılaşmayı izledi.


SCHILDENFELD İLK 11'DE

Türkiye'de Beşiktaş forması giyen Gordon Schildenfeld, Sturm Graz formasıyla Ali Sami Yen Stadı'nda yerini aldı.

Siyah-beyazlı kulüpteki performansı beğenilmeyen ve gönderilen Hırvat oyuncu, Galatasaray karşısında Sturm Graz'ın ilk 11'nde sahaya çıktı.


HAKEMLER HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ

Karşılaşmanın Hollandalı hakemlerin maçtan önce saha içinde hatıra fotoğrafı çektirdikleri görüldü.

Hakemlerin, orta saha dairesi üzerine serilmiş UEFA Logosu önünde, hatıra fotoğrafı çektirdikleri gözlendi.


KARABORSACIYA RAĞBET YOK

Stat çevresinde dolaşan karaborsacılar, maçın biletlerini yüksek fiyatlarla satmaya çalıştı.

Ancak taraftarların, karaborsacılara rağbet etmedikleri görüldü.


NUMARALI TRİBÜNDE YENİLİKLER

Ali Sami Yen Stadı'nın numaralı tribününde, taraftarın yoğunluk sebebiyle zorluk çekmemesi için yeni tuvaletler yapılarak hizmete sunuldu.

VIP Giriş Salonu'nun hemen yanından ve 15 numaralı locanın altındaki girişten rahatlıkla ulaşılabilen bay ve bayan tuvaletleri, Sturm Graz karşılaşmasıyla birlikte kullanılmaya başladı.

15 yıl önce