|

Galatasaray 3 - 1 Karşıyaka

Galatasaray TT Arena'da konuk ettiği rakibi Karşıyaka'yı ilk yarıda Sinan, Bilal ve yeni transfer Ryan Donk'un golleriyle 3-1 mağlup etti. Bu sonuçla Cimbom kupada 3'te 3 yaparak yoluna devam etti.

Yeni Şafak
00:00 - 10/01/2016 Pazar
Güncelleme: 22:07 - 9/01/2016 Cumartesi
Diğer

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu 3. hafta karşılaşmasında Galatasaray, İzmir temsilcisi karşıyaka'yı 3-1 mağlup etti. Sarı kırmızılı ekip bu sonuçla E Grubu'nda 9 puanla liderliğini sürdürdü. Karşıyaka ise 6 puanda kaldı.



İlk yarısı hızlı başlayan karşılaşmada Cimbom, Selçuk İnan'ın 60 metrelik harika asistti ile topla buluşan genç isim Sinan Gümüş'ün attığı golle 1-0 öne geçti. Tempolu futbolunu düşürmeyen sarı kırmızılı ekip Bilal Kısa'nın 35 metreden attığı jeneriklik golü skoru 2-0 yaptı. Golden hemen sonra hızlı gelişen Karşıyaka atağında tutuk kalan Cimbom kalesinde Gökhan Ünal'ın vuruşu ile golü gördü:2-1. İlk yarının sonlarında sahneye Ryan Donk çıktı ve skoru ilan etti:3-1.



Ryan Donk sahnede


Ara transfer döneminde Kasımpaşa'dan gelen Hollandalı Ryan Donk, sarı kırmızılı forma ile çıktığı ilk karşılaşmada golünü atarak gerçek G.Saraylı olduğunu ispatladı. 43. dakikada Sinan Gümüş ile yaptığı ver kaç sonrası kaleci ile karşı karşıya kaldı. Meşin yuvarlağı kalecinin sağında ağlara gönderen Hollandalı oyuncu, gol sevincini yeni takım arkadaşlarına sarılarak paylaştı.



Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Ziraat Türkiye Kupası E Grubu'nda takımının PTT 1. Lig temsilcisi Karşıyaka'yla oynadığı maçta son lig mücadelesine göre 5 değişiklik yaptı. Yeni transfer Ryan Donk'a da şans tanıyan tecrübeli hoca, Hollandalı futbolcunun oyunundan memnun kaldı.





GALATASARAY 3 - 1 KARŞIYAKA


STAT: TT Arena



HAKEM: Barış Saka



SAAT: 18.45



YAYIN: ATV



GALATASARAY: Cenk, Tarık, Denayer, Hakan, Olcan, Donk, Selçuk, Bilal, Yasin, Sinan, Umut



YEDEKLER: Eray, Jem Paul, Carole, Koray, Batuhan Ergün, Volkan Pala, Emre



TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Denizli



KARŞIYAKA: Erhan, Muhammet, Serkan, Ersin, Ömer Can, Zeki, Ali Kemal, Okan, Taha, Gökhan, Necati Ateş



YEDEKLER: Ersin, Fehim, Yiğit, Anıl, Emircan, Erdal



TEKNİK DİREKTÖR: Cüneyt Dumlupınar




MAÇTAN DAKİKALAR


1. Dakika: Hakem Sarper Barış Saka maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye konuk ekip Karşıyaka başlıyor.



3. Dakika: Sağ taç çizgisine yakın bir noktadan kazanılan serbest vuruş sonrası, Okan Şahingöz'ün ceza alanına gönderdiği ortasında Cenk Gönen topa rahatlıkla hakim oluyor.



6. Dakika:Organize gelişen atakta defansın arkasına atılan pasa hareketlenen Sinan Gümüş için ofsayt bayrağı kalkıyor.



8. Dakika: Tarık Çamdal'ın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Karşıyaka defansı topu dışarı gönderiyor.



10. Dakika: GOOOLL!!! Galatasaray, Sinan Gümüş'ün golü ile öne geçiyor. Selçuk İnan'ın organize gelişen atakta defansın arkasına gönderdiği uzun pasına hareketlenen Sinan Gümüş, yerden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturuyor.



15. Dakika: Tarık Çamdal'ın soldan ceza alanına gönderdiği ortasına yükselmek isteyen Umut Bulut, rakibi Ali Kemal Özkan'a faul yapınca hakem Sarper Barış Saka oyunu durduruyor.



19. Dakika: Tarık Çamdal sağ kanattan son çizgiye kadar inerek topu ceza alanına gönderiyor, Sinan Gümüş topun gelişine vuruyor ancak top Karşıyaka defansına çarparak tehlikeli bölgeden uzaklaşıyor.



23. Dakika: Atak yönü sol kanattan kazanılan korner atışını kullanan Bilal Kısa'nın ceza alanına gönderdiği ortasında, Necati Ateş topu uzaklaştırmayı başarıyor.



26. Dakika: GOOOLL!! Galatasaray Bilal Kısa ile farkı 2'ye çıkarıyor. Olcan Adın'ın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Karşıyaka defansı topu uzaklaştırıyor, ceza alanı dışında topu önünde bulan Ryan Donk Bilal Kısa'ya pasını gönderiyor ve bu oyuncunun ceza alanı dışından yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluşuyor.



28. Dakika: GOOOLL!! Karşıyaka farkı 1'e indiriyor. Necati Ateş'in soldan ceza alanı dışına gönderdiği pasıyla topla buluşan Okan Şahingöz, yerden sert bir şut çekiyor. Cenk Gönen bu topa müdahale ediyor ancak seken topu önünde bulan Gökhan Ünal topu boş kaleye göndermekte zorlanmıyor.



34. Dakika: Ceza alanı dışında kaleye oldukça uzak bir noktada topla buluşan Ryan Donk, sert bir şut çekiyor ancak top kalenin oldukça üstünden dışarı çıkıyor.



36. Dakika: Galatasaray bu dakikalarda sürekli ceza alanı dışından kaleyi yokluyor. Selçuk İnan ceza alanı dışından kaleye şutunu çekiyor, top kalenin solundan az farkla dışarı çıkıyor.



40. Dakika: Bu dakikada sağ kanatta son çizgiye kadar inen Tarık Çamdal, istediği ortayı yapamayınca taraftarın tepkisini çekiyor.



41. Dakika: Gökhan Ünal'ın sağ kanattan ceza alanı dışına gönderdiği pasında Ömer Can Sokullu, boş pozisyonda topun gelişine istediği gibi vuramayınca top kalenin solundan dışarı çıkıyor.



44. Dakika: GOOOLL!! Galatasaray tekrar farkı 2'ye çıkarıyor. Organize gelişen atakta ceza alanı içinde sağ tarafta topla buluşan Sinan Gümüş, topu kale ağzında müsait durumda bulunan arkadaşı Ryan Donk'a veriyor ve bu oyuncunun topun gelişine yaptığı düzgün vuruşta meşin yuvarlak bir kez daha ağlarla buluşuyor.



45. Dakika: Hakem Sarper Barış Saka ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı Galatasaray'ın 3-1'lik üstünlüğü ile tamamlanıyor.



İKİNCİ YARI


45. Dakika: İkinci yarıya Galatasaray başladı.



46. Dakika: Karşıyaka'da oyuncu değişikliği: Taha Balcı oyundan alınırken, Yiğit Yavuz oyuna giriyor.



50. Dakika: Zeki Korkmaz'ın ceza alanı dışından çektiği şutunda top Jason Denayer'e çarparak dışarı çıkıyor.



54. Dakika: Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Ömer Can Sokullu'nun ceza alanına gönderdiği ortasında, Ryan Donk topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırmayı başarıyor.



56. Dakika: Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Bilal Kısa'nın ortasında, Karşıyaka defansı topu rahatlıkla uzaklaştırıyor.



57. Dakika: Hızlı gelişen Galatasaray atağında defanstan atılan uzun topla hareketlenen Yasin Öztekin, sol taraftan ceza alanına girerek yerden vuruşunu yapıyor ancak kalesini zamanında terk eden Erhan Erentürk, topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırmayı başarıyor.



59. Dakika: Selçuk İnan'ın ceza alanı dışından gönderdiği sert şutta kaleci Erhan Erentürk topu güçlükle uzaklaştırıyor.



61. Dakika: Olcan Adın'ın sol kanattan gönderdiği ortasına yükselmek isteyen Umut Bulut, hava topu mücadelesinde sakatlanınca oyun duruyor.



66. Dakika: Galatasaray bu dakikada gole yaklaşıyor. Sol kanattan son çizgiye kadar inen Olcan Adın, yerden pasını gönderiyor ancak pasın şiddeti fazla olunca kale alanı içindeki Umut Bulut bu pasa yetişemiyor ve top dışarı çıkıyor.



68. Dakika: Galatasaray bir kez daha gole yaklaşıyor. Olcan Adın'ın soldan ceza alanına gönderdiği ortasında arka direkte müsait durumda bulunan Selçuk İnan, topa kendisi vurmak yerine Umut Bulut'a pasını veriyor ve bu oyuncunun topun gelişine yaptığı vuruş üstten auta çıkıyor.



71. Dakika: Bilal Kısa'nın ceza alanı dışı hafif sol çaprazdan yaptığı orta şut karışımı şut üstten auta çıkıyor.



75. Dakika: Selçuk İnan'ın rakip defans arkasına gönderdiği uzun pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Yasin Öztekin, topu daha müsait durumdaki Umut Bulut'a veriyor ancak bu oyuncunun sağ ayağının dışıyla yaptığı vuruş sol taraftan auta çıkıyor.



78. Dakika: Galatasaray'da ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Yasin Öztekin oyundan çıkarken, yerine giren isim Lionel Carole oluyor.



83. Dakika: Zeki Korkmaz'ın kazanılan serbest vuruşta ceza alanına gönderdiği ortasına, Ersin Veli'nin yaptığı kafa vuruşu az farkla auta çıkıyor.



86. Dakika: Bilal Kısa'nın ceza alanı dışından çektiği şutta top önce Karşıyaka defansına çarpıyor, ardından tekrar topla buluşan Bilal Kısa'nın ikinci kez yaptığı vuruş istediği gibi olmuyor ve meşin yuvarlak kalenin sağ tarafından az farkla auta çıkıyor.



90. Dakika: Müsabakanın sonuna oynanmamış süre olarak en az 3 dakika ilave ediliyor.



Maçta son düdük geldi.


#Galatasaray karşıyaka
#süper lig
#Selçuk İnan
#Ziraat Türkiye Kupası
8 yıl önce