|

Galatasaray çalışıyor

Galatasaray Kulübü, önceki gece geç saatte resmi twitter hesabından başkan, yönetim ve teknik heyetin bulunduğu bir fotoğraf paylaştı. Transfer çalışmalarının devam ettiği yönünde açıklama yapılırken, odada bulunan transfer tahtasında başta Ze Luis olmak üzere bir çok isim gizlenmeye çalışıldı.

Umut Yılmaz
04:00 - 29/01/2019 Salı
Güncelleme: 03:44 - 29/01/2019 Salı
Yeni Şafak
Gece 02.14’te transfer tahtası yansıdı
Gece 02.14’te transfer tahtası yansıdı

Galatasaray’da transfer çalışmaları saat farketmeksizin devam ediyor. Geçtiğimiz yaz döneminden beri forvet arayışlarını sürdüren, bu transfer döneminde Alan, Tetteh, Demba Ba ve Pato gibi isimlerle temasa geçen sarı-kırmızılı yönetim, golcü transferini sonuçlandıramadığı için eleştiri yağmuru altında. Başta sosyal medyadan olmak üzere taraftarlarının eleştirilerine maruz kalan Galatasaray Yönetimi, önceki gece yarısı resmi twitter hesabından ilginç bir paylaşımda bulundu. Saat 02:14’te atılan tweette 3 fotoğraf bulunuyor. Fotoğraflarda Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Yönetim Kurulu Üyeleri, Teknik Direktör Fatih Terim, yardımcıları ve oyuncu izleme komitesi üyeleri yer alıyor. “Başkanımız, yöneticilerimiz, teknik heyetimiz!.. Galatasaray için, zamana sığmayan çalışmalar...” ibaresiyle yayınlanan fotoğraflar sarı-kırmızılı camiada heyecana neden oldu. Atılan bu tweet forvet transferinde son noktaya gelindiği ve kısa sürede resmi açıklamanın geleceği yönünde yorumlandı.

TAHTAYI GİZLEYEMEDİLER

Galatasaray’ın gece saat geç saatte paylaştığı fotoğrafta, tahtada yazılan isimlerin sansürlenmeye çalışıldığı görüldü. Fotoshop tekniğiyle yapılan yakınlaştırmada tahtada transfer edilecek futbolcuların isimlerinin yazılı olduğu anlaşıldı. Tahtada yazılan isimlere sansür uygulanırken, yakınlaştırılmış görüntülerde bazı oyuncuların kim olduğu ortaya çıktı. Tahtaya yazılı isimlerden bazılarının Spartak Moskova’nın santrforu Ze Luis ve Lokomotiv Moskova’da forma giyen Manuel Fernandes ve Emre Mor olduğu fark edildi. 28 yaşındaki Ze Luis bu sezon Spartak Moskova formasıyla çıktığı 24 resmi maçta 11 gol atarken 1 de asist kaydetti. Cimbom’un, Spartak Moskova’ya Ze Luis’in bonservisi için 7 milyon 500 bin Euro ödemeyi taahhüt ettiği öğrenildi. Teklifin kabul edimesi durumunda bonservis ücretinin 3 taksitte ödeneceği ifade edildi. Öte yandan Galatasaray’ın, Celta Vigo’da şans bulmakta zorlanan ve kadroda kendine yer bulamayan Emre Mor için kiralama konusunda resmi teklifte bulunduğu öğrenildi. İki ekip transfer konusunda görüşmeleri sürdürürken, birkaç pürüz kaldığı belirtildi.

TANIDIK İSİMLER VAR

Gece geç saatlerde yapılan toplantının yayınlandığı fotoğrafta dikkat çeken tahtada tanıdık isimler de buunuyor. Özellikle sosyal medyayı sallayan ve üzerine birçok tahmin yürütülen isimlerden birisi, Sarı-kırmızılıların uzun zamandır peşinde olduğu Alan Carvalho. Çini’n Guangzhou Evergrande takımında forma giyen Brezilyalı ismin transferi son anda farklı bir menajerin devreye girip 3 milyon Euro istemesi dolayısıyla sekteye uğramıştı. Listedeki diğer isimler şöyle; Alaves’den 26 yaşındaki İsveçli forvet John Guidetti, Swansea City’den 30 yaşındaki Fil Dişili golcü Wilfried Bony, Sparta Prag’tan 21 yaşındaki Ganalı golcü Tetteh, Paris SG’den 25 yaşındaki sol kanat oyuncusu İspanyol Jese Rodriguez, Southampton’dan 25 yaşındaki İngiliz golcü Charlie Austin, Marsilya’dan 30 yaşındaki Yunan forvet Mitroglou. Öte yandan Galatasaray’da yönetimin bitirme aşamasına getirdiği Loic Remy’i teknik heyet veto etti. Büyük oranda anlaşma sağlanan 32 yaşındaki futbolcu için teknik heyet, “3-4 sene öncesi için evet ama şu anda Remy beklediğimiz katkıyı vermez” diyerek oyuncunun transferine olumsuz yaklaştı.

  • 4-5 oyuncuyla görüşüyoruz
  • Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Divan Toplantısı’nda “Hanım transfer yapmadık diye benimle konuşmuyor. 4-5 oyuncuyla görüşüyoruz. Transferde hayırlı işler olacağın inanıyoruz. Hiç kimse bize tehditle G.Saray’ın parasını sokağa attıramaz” dedi. Cengiz ‘’Ödememiz gereken çok yüksek miktarlar var. Aldığımız her futbolcunun KAP bildirimini yapıyoruz. Rakiplerimiz yapmıyor. Bu bizim ne kadar şeffaf olduğumuzu gösterir. Rakiplerimiz arasında en iyi durumda olan biziz. Efektif ve reel olarak denetleme sonrasında net kara geçtik. Transferlerle ilgili evet gecikmeler oldu, o konuya girmeyeyim şimdi konu başka’’ şeklinde konuştu. Duygun Yarsuvat’ın ‘Şampiyonlar Ligi’nden 1 sene sonra gelecek parayı mali tablolara koymuşlar. Bir mühendislik yapmışlar. ‘Cin olmadan adam çarpmışlar’ sözlerine de yanıt veren Cengiz, ‘’Bu lafa çok üzüldüm. Biz denetleniyoruz. Böyle bir şey yapmış olsak bu suçtur’’ dedi.
  • Cimbom rövanşa çıkıyor
  • Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu erteleme rövanş maçında Galatasaray, bugün sahasında 1. Lig takımı Boluspor ile karşılaşacak. Türk Telekom Stadı’nda oynanacak maç, saat 19.45’te başlayacak ve A2’den canlı yayınlanacak. İlk maçı 1-0 kazanan Galatasaray, her türlü galibiyet ve beraberlikte tur atlayacak. Müsabakayı hakem Serkan Tokat yönetecek. Sarı-kırmızılıların maça İsmail, Mariano, Maicon, (Ahmet), Gökay, Ömer, Donk, Selçuk, Belhanda, Feghouli, Onyekuru, Muğdat 11’iyle çıkması bekleniyor.
#Galatasaray
#Ze Luis
#Transfer
5 yıl önce