|

Galatasaray feda isteyecek

Koronavirüs salgınının yol açtığı olumsuzluklar nedeniyle gelir kaybına uğrayan Galatasaray’da yönetim, maaş bütçesini düşürmek için harekete geçti. Futbolculardan ve profesyonellerden, maaşları oranında indirim talep edileceği öğrenildi. Kaptan Selçuk İnan ise bu konuda öncü olacak.

Umut Yılmaz
04:00 - 9/04/2020 Perşembe
Güncelleme: 02:51 - 9/04/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Radamel Falcao
Radamel Falcao

Galatasaray’da gündem mali tedbirler. Koronavirüs salgını nedeniyle liglerin ertelenmesinin ardından yaşanan gelir kaybını en aza indirmek isteyen sarı-kırmızılı yönetimin, kulübün finans uzmanlarının raporu doğrultusunda çalışmalara başladığı öğrenildi. Yönetimin, en kısa sürede futbolcular ve profesyonellerle yıllık ücretler konusunda görüşme sağlayacağı belirtildi. Bu bağlamda yüksek ücret alan Falcao, Muslera, Seri ve Lemina gibi oyuncuların tavrı ise merak konusu. Yönetimin, bu oyunculardan da maaşları ölçüsünde indirim isteyeceği öğrenildi. Yıllık bütçesi 68 milyon Euro olan sarı-kırmızılı takımda şu ana kadar futbolcular ve teknik ekibe yaklaşık 35 milyon Euro ödeme yapıldı. Yönetimin, teknik heyet ve oyuncuların Beşiktaş maçına kadar olan Ocak ve Şubat ayını kapsayan 6.5 milyon Euro’luk alacaklarını da yakın zamanda hesaplarına yatıracağı ifade edildi. Galatasaray’ın, 15 Mart sonrasındaki döneme ait toplam 20 milyon Euro daha ödeme yapması gerekiyor. Yönetimin, bu rakamı indirmek için futbolcular ve teknik heyetle tek tek görüşeceği kaydedildi. Hazırlanan raporlar çerçevesinde futbolculardan ve profesyonellerden, “kazançları oranında” indirim talep edileceği gelen haberler arasında.

KAPTAN SELÇUK ÖNCÜLÜK EDECEK

Galatasaray Kaptanı Selçuk İnan, taraftar grubu ultrAslan’ın maaşlar konusunda fedakarlık yapma önerileriyle ilgili çağrısına sosyal medyadaki hesabından yanıt vermişti. Koronavirüs salgını nedeniyle zorlu bir süreçten geçildiğini aktaran Selçuk, “Bu süreç kulüpleri ve bütün futbol paydaşlarını önemli ölçüde etkiledi. Geçmişte olduğu gibi kaptanlığını yapmaktan onur duyduğum Türkiye’nin en büyük camiası olan Galatasarayımız için bugün de her türlü fedakarlığı yapmaya hazırım. Sayın Başkanımız ve yönetim kurulumuzun takdir edeceği her türlü fedakarlık ve feragati yapmaya hazır olduğumu kamuoyunun ve büyük Galatasaray taraftarının bilgisine sunmak istiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Ömer Bayram sözleşmeyi kaptı


  • Galatasaray’da bu sezon en büyük çıkışı yakalayan oyunculardan birisi Ömer Bayram oldu. Sezon başında satış listesine konulan tecrübeli futbolcu, teklifleri kabul etmeyerek sarı-kırmızılı takımda kalmıştı. Sezona yedek kulübesinde başlayan 28 yaşındaki futbolcu, ligin ilk 2 haftasında yaşanan puan kayıpları sonrasında teknik heyet tarafından orta sahaya monte edildi ve formayı kimseye vermedi. Yıllık 400 bin Euro kazanan Ömer’in sözleşmesi 2021 yılında sona eriyor. Galatasaray, sezonun tamamlanmasının ardından başarılı futbolcuyla masaya oturacak ve kendisine yeni bir kontrat sunacak.
#Galatasaray
#Ömer Bayram
#Selçuk İnan
#Radamel Falcao
4 yıl önce