|

Galatasaray forvetini Çin'den transfer edecek

Transfer döneminin bitmesine günler kala Bafetimbi Gomis'i satan ve yerine oyuncu alamayan Galatasaray, Ocak ayında bu eksiğini kapatmayı hedefliyor. Bu amaçla uzun süredir çalışmalarda bulunan sarı kırmızılılar FFP'ye takılmamak için bonservisi elinde olan futbolcuların peşinde. Devre arasında sözleşmesi bitecek futbolcuları kovalayan sarı kırmızılılara menajerler tarafından iki yıldız isim önerildi. Teknik ekibin de bu isimlere sıcak baktığı belirtildi.

Mustafa Göksel
12:57 - 10/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 14:07 - 10/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Graziano Pelle ve Jonathan Soriano, Çin Ligi'nde futbol hayatlarına devam ediyor.
Graziano Pelle ve Jonathan Soriano, Çin Ligi'nde futbol hayatlarına devam ediyor.

Galatasaray, sezon başında yapamadığı forvet transferini Ocak ayında bitirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda yoğun bir çalışma içerisinde olan sarı kırmızılılar FFP'ye takılmamak için alacağı oyuncuya bonservis bedeli ödemek istemiyor.

Menajerler tarafından önerilen isimleri araştıran teknik ekibin listesinde iki isim ön plana çıkıyor. Bu futbolcular Çin'de futbol hayatını sürdüren Graziano Pelle ve Jonathan Soriano. Sarı kırmızılılar Çin'den ayrılık hazırlığı yapan tecrübeli iki futbolcu için de girişimlerde bulunuyor.

İki futbolcunun da karşılaşmaları yakından takip edilirken özellikle Şampiyonlar Ligi'ndeki gidişat transferlerde belirleyici olacak.
Pelle Çin'de ne yaptı?
  • 33 yaşındaki iki futbolcudan Graziano Pelle, Shandong Luneng takımına 2016 yılında 15 milyon euro bonservis bedeliyle transfer olmuştu. Pelle burada çıktığı 65 maçta 23 gol attı 17 de asist yapma başarısı gösterdi.

Soriano Çin'de ne yaptı?
  • Jonathan Soriano da 2017 yılında 15 milyon euro bedelle Beijing Guoan'a imza atmıştı. İspanyol forvet oyuncusu burada çıktığı 34 maçta 30 gol atıp 6 asist yapma başarısı gösterdi.
İki oyuncunun da 1 yıl daha sözleşme uzatma opsiyonları bulunuyor. Ancak futbolcular Şampiyonlar Ligi'nde oynayan bir takımdan teklif almaları halinde takımdan ayrılma haklarını kullanabiliyor.




#Galatasaray
#Graziano Pelle
#Soriano
6 yıl önce