|

Galatasaray-Gençlerbirliği: 3-2

Galatasaray, Süper Lig'in 24. haftasında Gençlerbirliği'ni 3-2 mağlup etti ve zirve takibini sürdürdü. Sarı kırmızılıların gollerini Selçuk İnan (2) ve Podolski atarken Başkent ekibinin golleri Khalili ve Selçuk Şahin'den geldi. Mücadeleye verilen penaltı kararları damga vururken sarı kırmızılılar bir kez Gençlerbirliği ise iki kez penaltı noktasına geldi.

Yeni Şafak
21:00 - 11/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 21:08 - 11/03/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Selçuk İnan, 90. dakikada attığı frikik golüyle Galatasaray'a galibiyeti getiren isim oldu.
Selçuk İnan, 90. dakikada attığı frikik golüyle Galatasaray'a galibiyeti getiren isim oldu.

Kaşılaşma sezonun en erken golüyle başladı. Henüz 35. saniyede Gençlerbirliği golü buldu. Serdar Gürler'in pasıyla, Galatasaray ceza sahası ön çizgisi üzerinde topla buluşan Khalili, ceza sahasına girer girmez şutunu attı ve topu Muslera'nın solundan ağlarla buluşturdu. Khalili, bu sezon ilk kez gol sevinci yaşamış oldu.



Galatasaray'da bu gole cevap gecikmedi. 5. dakikada Carole ceza sahası içinde topla buluştu, içeriye çevirdiği top Ahmet Oğuz'un eline çarpınca hakem Fırat Aydınus penaltı kararını verdi. Penaltıyı kullanmak için topun başına geçen Selçuk İnan, takımının beraberlik golünü attı. İlk yarı boyunca rakibini baskıyla çıkartmayan Galatasaray, etkili olan taraftı. Sarı kırmızılılar 45+2. dakikada 2. golünü buldu. Sabri'nin pasıyla Podolski, Gençlerbirliği ceza sahasına yakın bir noktada topla buluştu. Podolski'nin yaklaşık 25 metreden şutunda top köşeden ağlarla buluştu. Alman yıldız böylece bu sezon 4. kez ağları havalandırmış oldu.



İkinci yarıda Galatasaray, geri çekilince Gençlerbirliği rakip kalede etkili olmaya başladı. 66. dakikada çok ilginç anlar yaşandı. Fırat Aydınuz, Chedjou'nun eliyle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. Atışı Serdar kullandı, Muslera kornere çeldi. Kornerden gelen topta bu kez Tolga eliyle müdahale etti, Aydınus yşne penaltı noktasını gösterdi. Bu kez Selçuk topun başına geçti ve skoru 2-2'ye getrdi.



90. dakikada Galatasaray bir kez daha önce geçti. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Selçuk İnan skoru 3-2'ye getirdi. Karşılaşma da bu skorla 3-2 sona erdi. Sarı kırmızılılar puanını 46'ye yükseltip üstüste 2. kez son dakika golüyle kazanmış oldu.





Sakatlar kervanına Hakan Balta da dahil oldu Galatasaray'ın golü sonrası Arena'da 'istifa' sesleri Ümit Özat'ın gol sevinci sosyal medyayı salladı

















#Galatasaray
#Gençlerbirliği
7 yıl önce