|

Galatasaray-Kayserispor: 3-1

Galatasaray, Süper Lig'in 28. haftasında Kayserispor'u 3-1 mağlup etti. Sarı kırmızılılar bu sonuçla lider Başakşehir'le arasındaki puan farkını maç fazlasıyla 2'ye indirdi.

20:58 - 20/04/2019 Cumartesi
Güncelleme: 21:28 - 20/04/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Diagne, Galatasaray formasıyla çıktığı 11 maçta 8 gol attı 1 de asist yaptı.
Diagne, Galatasaray formasıyla çıktığı 11 maçta 8 gol attı 1 de asist yaptı.

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında İstikbal Mobilya Kayserispor'u 3-1 yenen Galatasaray, zirve yarışını sürdürüyor.

Sarı-kırmızılı takım, Türk Telekom Stadı'nda oynanan karşılaşmada Artem Kravets'in 15. dakikada attığı golle 1-0 geriye düştü. Mbaye Diagne'nin 16. dakikada kaydettiği golle skoru eşitleyen Galatasaray, bu futbolcunun 42. dakikada penaltıdan meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmasıyla 2-1 öne geçti. Ev sahibi ekip, 45 4. dakikada Yuto Nagatomo ile bir gol daha bularak müsabakadan 3-1 galip ayrıldı.

Süper Lig'de puanını 59 yapan Galatasaray, maç fazlasıyla lider Medipol Başakşehir ile puan farkını 2'e indirdi.


Yenilmezlik serisini 15 maça çıkardı
  • Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'deki yenilmezlik serisini 15 maça çıkardı. Sarı-kırmızılı takım, ligin 14. haftasında Beşiktaş'a 1-0 yenildikten sonra çıktığı müsabakalarda 10 galibiyet ve 5 beraberlik aldı. Galatasaray, bu müsabakalarda Demir Grup Sivasspor, MKE Ankaragücü, Göztepe, Trabzonspor, Kasımpaşa, Akhisarspor, Antalyaspor, Bursaspor, Evkur Yeni Malatyaspor ve İstikbal Mobilya Kayserispor'u yenerken, Çaykur Rizespor, Medipol Başakşehir, Aytemiz Alanyaspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Fenerbahçe ile berabere kaldı.

Diagne'den gollere devam
  • Mbaye Diagne, maçta 2 kez topu ağlara göndererek Galatasaray'daki gol sayısını 8 yaptı. Sarı-kırmızılı takımla ligdeki 8. maçına çıkan Diagne, daha önce Evkur Yeni Malatyaspor maçında 3, Trabzonspor, Antalyaspor ve Bursaspor karşılaşmalarında ise birer kez topu filelerle buluşturmuştu. Senegalli futbolcu, Galatasaray'daki gollerinin 5'ini penaltıdan kaydetti. Mbaye Diagne, sezonun ilk yarısında forma giydiği Kasımpaşa'da çıktığı 17 lig maçında 20 kez fileleri havalandırmıştı.

Umut Bulut sakatlandı
  • İstikbal Mobilya Kayserisporlu futbolcu Umut Bulut, yaşadığı sakatlık nedeniyle maça devam edemedi. İkinci yarının hemen başında Fernando Reges ile girdiği mücadele sonucunda yere düşerek sol omzundan sakatlanan Umut Bulut, 49. dakikada yerini Silvestre Varela'ya bıraktı. Oyun alanını sarı-kırmızılı taraftarların alkışları altında terk eden Umut Bulut'un kontrol amacıyla hastaneye götürüldüğü bildirildi.




#​Galatasaray
#Kayserispor
5 yıl önce