|

Galatasaray kritik virajda

Şampiyonlar Ligi gruplarındaki 5. maçını Lokomotiv Moskova ile oynayacak Galatasaray, deplasmandan alacağı 3 puanla, üst tur şansını son maça taşımak istiyor. Sarı-kırmızılılar, 1 puan alırsa yoluna Avrupa Ligi’nde devam etmeyi garantileyecek.

Haber Merkezi
04:00 - 28/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:58 - 28/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
 Galatasaray, deplasmandan alacağı 3 puanla, üst tur şansını son maça taşımak istiyor.
Galatasaray, deplasmandan alacağı 3 puanla, üst tur şansını son maça taşımak istiyor.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 5. hafta maçında bugün, deplasmanda Rusya’nın Lokomotiv Moskova ekibi ile karşı karşıya gelecek. Galatasaray, Lokomotiv Moskova’nın yanı sıra Portekiz’den Porto ve Almanya’dan Schalke 04 ile bulunduğu grupta bir galibiyet, bir beraberlik ve 2 mağlubiyet sonucunda topladığı 4 puanla 3. sırada yer alıyor. Grupta oynadığı 4 karşılaşmayı da kaybeden Rusya temsilcisi ise son sırada bulunuyor. İki takım arasında İstanbul’da oynanan karşılaşmayı Galatasaray, 3-0 kazanmıştı. Galatasaray’da sakatlıkları olan 3 futbolcu, Lokomotiv Moskova maçında forma giyemeyecek. Sarı-kırmızılı takımda sakatlıkları bulunan Younes Belhanda ve Sinan Gümüş ile ameliyat edilen Emre Akbaba, müsabakanın kadrosunda yer alamayacak.

İDDİA İÇİN GALİBİYET ŞART

Galatasaray’ın gruptan çıkma iddiasını sürdürmesi için Lokomotiv Moskova maçından galibiyetle ayrılması gerekiyor. Porto’nun 10 puanla birinci, Schalke 04’ün ise 8 puanla ikinci sırada yer aldığı grupta 4 puana sahip sarı-kırmızılı takım, bugün kayıp yaşaması durumunda Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura çıkma şansını yitirecek. Öte yandan sarı-kırmızılı takım, elde edeceği beraberlikte, Avrupa Ligi’ne kalacak

MÜZEDE 2 AVRUPA KUPASI

Türkiye’nin Avrupa’daki en başarılı futbol takımı olan G.Saray, iki kez kupa kazanma başarısı gösterdi. Sarı-kırmızılı takım, Avrupa’da ilk kupasına 1999-2000 sezonunda ulaştı. G.Saray, Arsenal’i saf dışı bırakarak UEFA Kupası’nı Türkiye’ye getirdi. G.Saray 2000 yılında ise UEFA Süper Kupa’yı, Real Madrid’i yenerek kazandı. Sarı-kırmızılı ekip, UEFA Kupası ve Süper Kupa’nın dışında Avrupa’da birçok önemli başarıya da imza attı. Şampiyon Kulüpler Kupası’nda 1 kez yarı final ve 2 kez de çeyrek final oynayan Cimbom, Şampiyonlar Ligi’nde ise 3 kez son 8 takım arasında kendisine yer buldu.

Nasıl tur atlar?

* Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkma şansını son maça taşımak için Lokomotiv Moskova’yı deplasmanda mutlaka yenmek zorunda. Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde üst tura geçebilmesi için ortaya çıkan tüm ihtimaller şöyle;

* Galatasaray, Rusya’dan 3 puanla ayrılır ve Porto da Schalke’yi yenerse son maçta ipler sarı-kırmızılı takımın elinde olmayacak. Galatasaray’a böyle bir durumda Porto ile İstanbul’da oynayacağı son maçta galibiyet yetmeyecek. Sarı-kırmızılı takımın üst tura çıkabilmesi için Porto’yu İstanbul’da yenerken, Lokomotiv’in de son maçta Schalke’den en az 1 puan alması gerekecek.

* Galatasaray, Lokomotiv’i yener ve Schalke de deplasmanda Porto’yu yenerse iş İstanbul’daki maça kalacak. Galatasaray, Porto’yu 1-0 yenerse, bu durumda da genel averaj sonucu belirleyecek.

* Galatasaray’ın Rusya’da kazanması, Porto-Schalke maçının berabere bitmesi halinde ise iş yine son maça kalacak. Ancak sarı-kırmızılılara yine tek başına galibiyet yetmeyecek. Galatasaray, son maçta Porto’yu yenip Lokomotiv’in de Schalke’yi yenmesini bekleyecek. İkili averajda Schalke önde olduğu için Lokomotiv’in alacağı beraberlik Galatasaray’a yetmeyecek.

* Galatasaray’ın, üst tura çıkma şansını en iyi sürdürebileceği seçenek, Schalke’nin Porto’yu yenmesi olarak görülüyor. Bu durumda Galatasaray, Rusya’dan galibiyetle ayrılırsa, son maçta kendi işini kendisi halletmek, diğer maçtan gelecek sonucu beklememek durumunda kalacak. Diğer senaryolarda Lokomotiv’in Schalke deplasmanında hedefsiz durumdayken puan alabilmesi oldukça zor görünüyor.

* Galatasaray, Lokomotiv Moskova’ya deplasmanda kaybetmemesi halinde UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam etmeyi garantileyecek. Ancak Galatasaray Lokomotiv’e mağlup olursa iş son maça kalacak.

* Galatasaray, Lokomotiv Moskova’ya mağlup olursa UEFA Avrupa Ligi’ne gitmek için son maçta ya kazanacak ya da rakibinin kazanmamasını bekleyecek.

  • G.Saray 13 maçtır kazanamıyor
  • Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde rakip sahalarda oynadığı son 13 maçta galibiyet elde edemedi. Devler Ligi’ndeki son deplasman galibiyetini 2012-13 sezonu 2. turunda Almanya’nın Schalke 04 takımı karşısında 3-2’lik skorla alan G.Saray, sonrasındaki 13 dış saha maçında 2 beraberlik, 11 mağlubiyet yaşadı. Sarı-kırmızılı takım, bu maçlarda 8 gol atarken, kalesinde ise 31 gol gördü.
Kendimi iyi hissediyorum

G.Saray’ın Japon futbolcusu Nagatomo, kendisini iyi hissettiğini ve oynayabileceğini belirterek, “3’lü ya da 4’lü savunma oynarsak kendi adıma bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum” dedi.

G.Saray’ın Japon futbolcusu Yuto Nagatomo, kendisini iyi hissettiğini ve oynamaya hazır olduğunu söyledi. Şampiyonlar Ligi’nde Schalke 04 ile oynanan maçta göğsüne gelen top sonrası oyundan alınan ve akciğer sönmesi teşhisi konulduktan sonra bir süre sahalardan uzak kalan 32 yaşındaki Japon futbolcu, dün yaptığı açıklamada, “Schalke maçından sonra doktorumuzun bana söylediği direkt hastaneye gitmem yönündeydi. Çünkü eve gitseydim hayati bir risk taşıyordu. Doktorumuza ve ekibine teşekkür ediyorum.Hastane sürecinde beni yalnız bırakmayan teknik heyet ve takım arkadaşlarıma da teşekkür ederim. Şu anda da kendimi iyi hissediyorum” dedi. Nagatomo, son haftalarda değişik sistemlerde sahaya çıkmalarıyla ilgili için ise “Benim için hiçbir sıkıntı yok. 3’lü ya da 4’lü savunma oynarsak kendi adıma bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı. Bu arada Nagatomo’nun Lokomotiv Moskova maçında oynayıp, oynamayacağının bugün belli olacağı açıklandı.

Cengiz yeniden PFDK’da

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Süper Lig’in 13. haftasında oynanan Galatasaray -Konyaspor maçının ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edilirken, sarı-kırmızılı ekibin ise ‘saha olayları’ nedeniyle sevkine karar verildi. Mustafa Cengiz, Fenerbahçe derbisinin ardından 3 kez PFDK’ya sevk edilmiş, 105 gün ceza almıştı. Ayrıca maçta direkt kırmızı kart gören Galatasaraylı Serdar Aziz ise ‘sportmenliğe aykırı hareketi’ nedeniyle disipline sevk edildi. Öte yandan Beşiktaş ve Trabzonspor da Süper Lig’in 13. haftasında oynanan karşılaşmalardaki ‘çirkin ve kötü tezahürat’ nedeniyle PFDK’ya sevk edilen kulüplerden oldu.


Aslan’ı bekleyen büyük tehlike

Galatasaray, bugünkü Lokomotiv Moskova maçı öncesi maçın oynanacağı statta son çalışmasını yoğun kar yağışı altında yaptı. Hazırlıklarını tamamlayan sarı-kırmızılılar bugün sadece rakibiyle değil soğukla da mücadele edecek. 16 derecedeki İstanbul’dan ayrılarak Moskova’ya giden sarı-kırmızılı kafile Rusya’da - 4 derecelik ısıyla karşılaştı. G.Saray maçta sorun yaşamamak için özel beslenme programı ile hazırlanıyor. Futbolcuların vücut ısısını sabit tutacak kremlerden kullanılacağı öğrenilirken maç saatinde havanın -8 dereceye kadar inmesi bekleniyor.


Sneijder: G.Saray’a geri döneceğim

Galatasaray’ın eski futbolcusu Wesley Sneijder, sarı-kırmızılılarla ilgili konuştu. Hollandalı futbolcu, Galatasaray’a bir gün futbolcu veya teknik direktör olarak geri döneceğini söyledi. Katar Ligi takımlarından El-Garafe’de forma giyen Sneijder, Beyaz TV’de yayınlanan programa çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye’de harika zaman geçirdiğini söyleyen Hollandalı futbolcu, kalbinin hala sarı kırmızı olduğunu söylerken, “Türkiye’den ayrıldığımdan bu yana taraftarı, kulübü ve ülkeyi özlüyorum. Benim hakkımda konuşulması harika. Ben de taraftarı özlüyorum. Galatasaray ve taraftarı hala kalbimde. Bir gün teknik direktör ya da futbolcu olarak Galatasaray’a döneceğim. Galatasaray inşallah Şampiyonlar Ligi’nde de başarılı olur” diye konuştu. Wesley Sneijder taraftar gurubu ultrAslan’a da övgülerde bulunaarak, “Yaptıkları işleri beğeniyorum. Youtube’dan hala ailemle birlikte videolarını izliyoruz. Hala kalbimdeler. Galatasaray’a geri döneceğim” dedi.


Yuri Semin: Az hata yapmaya çalışacağız

Rusya ekibi Lokomotiv Moskova’nın teknik direktörü Yuri Semin, bugün Galatasaray karşısında az hata yaparak oynamaya çalışacaklarını söyledi. Maçın oynanacağı Lokomotiv Stadı’nda açıklamalarda bulunan Semin, cezalı ve sakat oyuncuları nedeniyle Galatasaray’ın son dönemde farklı taktiklerle sahaya çıkmasına karşı hazırlıklı olup olmadıklarına ilişkin bir soru üzerine, “Galatasaray çok iyi bir takım, 2-3 ayrı taktikle oynayabilirler ve bu taktikleri de aynı başarıyla yerine getirebilirler. Bizim kendimize bakmamız lazım. Galatasaray’ın nasıl bir taktik seçeceğini bilemeyiz” ifadelerini kullandı. Türk takımlarının, yüksek teknik kapasiteye sahip olduklarını vurgulayan Semin, “Biz de iyi bir takımız. Pozisyon buluyoruz ama golleri atamıyoruz. Maç öncesinde daha çok kendi hatalarımızı aza indirmeyi planlıyoruz” dedi. Rusya Premier Lig’deki yoğun takvime de değinen Semin, “Takvim konusunda bazı değişikliklerin yapılması için federasyona başvurduk ancak olumlu bir yanıt alamadık. Galatasaray maçını da kattığımızda mevcut takvimimiz çok zor. 20 kişilik oyuncu grubumuz var ve çıkıp oynayacaklar” yorumunu yaptı.

#Galatasaray
#Şampiyonlar ligi
#Lokomativ Moskova
5 yıl önce