|

GALATASARAY KUPAYA DOYMUYOR KOLEKSİYONCU

Galatasaray, Bursaspor galibiyetiyle elde ettiği Süper Kupa şampiyonluğuyla birlikte müzesine 50. kupayı götürdü; 2011-2012 sezonundan buyana kazanabileceği 12 finalin 8'inde şampiyon oldu​.​ Süper Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı ve TFF Süper Kupa gibi organizasyonlarda en çok kupa kaldıran takım olan sarı-kırmızılılar, özellikle son 4 yılda kupalara damga vuran performansıyla şaha kalktı. Galatasaray, son 4 sezonda sadece 4 kulvarda kupayı es geçti​

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 05:06 - 10/08/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Geçen sezonu Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğuyla kapatan Galatasaray, yeni sezonu da Süper Kupa ile açarken 'kupa koleksiyoncusu' olarak anılmaya başlandı. Bursaspor karşısında elde ettiği 1-0'lık zaferle müzesine tarihindeki 50. kupayı (Spor Toto Süper Lig 20, Ziraat Türkiye Kupası 16, TFF Süper Kupa 4, Cumhurbaşkanlığı Kupası 10) götüren Galatasaray, hemen her organizasyonda en çok kupa kaldıran takım konumuna geldi. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun göreve gelmesiyle baharı yaşayan Galatasaray, geçen yıl Fenerbahçe ile 20. lig şampiyonluğu ve 4. yıldız yarışına girdiği sezonda en büyük başarısını elde etti. Galatasaray'ın 2011-2012 sezonundan bu yana kazanabileceği 12 kupadan 8'ini elde etmesi son yıllarda kupalara koyduğu ambargonun en büyük ispatıydı.


4 YILDA 3 LİG, 3 SÜPER KUPA, 2 TÜRKİYE KUPASI

2011-2012 sezonunu şampiyon tamamlayan G.Saray, bir sonraki sezon öncesinde Fenerbahçe karşısında elde ettiği zaferle Süper Kupa'yı da kaldırdı; tek firesi Türkiye Kupası oldu.


2012-2013 sezonunda bir kez daha şampiyon olan sarı-kırmızılılar, Süper Kupa'yı yine F.Bahçe'nin elinden aldı; Fatih Terim döneminde Türkiye Kupası'na yine hasret kaldı. 2013-2014 sezonunda şampiyonluğu ve TFF Süper Kupa'yı Fenerbahçe'ye kaptıran sarı-kırmızılılar, Türkiye Kupası'nda zafere ulaştı. 2014-2015 sezonunda lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve Süper Kupa ile 22 yıl aradan sonra tekrar üçleme yapan Cimbom, kupa kaldıracağı 12 kulvarın 8'inde başarılı oldu.



9 ayda 3 kupa getirdi


Galatasaray'a bahar dönemini yaşatan kuşkusuz teknik direktör Hamza Hamzaoğlu olurken genç teknik adam da 9 aylık G.Saray serüveninde tam 3 kupa kaldırarak tarihe geçti.


Galatasaray'da Fatih Terim döneminde yaşanan düzen, yine Terim'in gitmesiyle bozuldu. Terim'i gönderen Ünal Aysal da başkanlık koltuğunda kalamadı. Fatih Terim'i göndererek Roberto Mancini'yi takımın başına getiren Aysal, istediği istikrarı İtalyan teknik adamla yakalayamazken, bir diğer İtalyan teknik adam Cesare Prandelli de çare olamadı. Prandelli döneminde tamamen dağılan sarı-kırmızılılarda, yeni başkan Duygun Yarsuvat'ın Hamza Hamzaoğlu hamlesi, tabloyu tam tersine çevirdi.


İtalyan hocaların ardından göreve gelen Hamzaoğlu, iyi bir tercih olduğunu son 9 ay içinde gösterdi. 9 ayda 3 kupa birden kaldıran genç teknik adam yönetiminde G.Saray, 37 maçta, 26 galibiyet, 5 beraberlik ve sadece 6 mağlubiyetlik performans sergiledi. Hamzaoğlu dönemindeki G.Saray, 37 maçta 86 golle 2.16 gol ortalaması gibi iyi bir oran tutturdu.



Sneijder ve Burak özür diledi


Bursaspor maçında oyundan alındıktan sonra teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'na tepki gösteren Burak Yılmaz ve Sneijder, hocalarından özür diledi. İki oyuncu, karşılaşma bittikten sonra Hamzaoğlu'nun yanına giderek maçın stresinden dolayı böyle davrandıklarını, kendilerini affetmesini istedi. Burak, hocasının elini gönülsüz olarak sıkmış; Sneijder de hocasının yüzüne dahi bakmamıştı.



Sosyal medyada G.Saray rüzgarı


Galatasaray, Süper Kupa'yı kaldırırken sarı-kırmızılı kulüp, resmi sosyal medya hesabından ilginç paylaşımlarda bulundu. "Varsa kupanız gelir alırız" hashtag'i açan G.Saray, "Daha sonra Yıldızların Altında 3. Kupa" fotoğrafı paylaştı. G.Saray'ın bir başka paylaşımı ise kupanın kaldırılış anındaki fotoğrafın üzerine yazılan, "4 yıldız, 3 kupa" oldu.



Selçuk'un yeni hedefi Avrupa Kupası


Selçuk İnan, G.Saray'da 4. sezonunu geride bırakırken sarı-kırmızılı formayla 3 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupsaı ve 2 Süper Kupa kazandı. 4 yılda 7 kupa kaldıran Selçuk, kulüp tarihine iz bırakan kaptanlardan oldu. Selçuk, kariyerinde eksik olan Avrupa kupası olduğunu belirterek bu başarıyı da Galatasaray ile yaşamak istediğini belirtti.



Sıra Barnebau Kupası'nda işimiz daha bitmedi


Sezona Süper Kupa ile başlayan G.Saray gözünü 18 Ağustos'ta oynayacağı Barnebau Kupası'na dikti. Süper Kupa finalinin ardından oyuncularına teşekkür eden teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, "Real Madrid'i yenip o kupayı da alalım" dedi. Hamzaoğlu basın mensuplarına da, "Takımın başına geçtiğimizden bu yana hiç mahçup olmadık. Takımı bu seviyeye getirmek hiç kolay olmadı. Zaman zaman iyi oynamadığımız dönemler oldu. Ama iyi yolda ilerliyoruz. İşimiz daha bitmedi" şeklinde konuştu.


Oumar Niasse kiralandı


G.Saray, bir süreden beri peşinde olduğu teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun Akhisar Belediyespor'dan eski öğrencisi Ouamar Niasse'yi 1 yıllığına kiraladı. Rusya'nın Lokomotif Moskova takımında forma giyen Senegalli forvet için sarı-kırmızılı takımın 800 bin Euro kiralama bedeli vereceği, Niasse'ye ise 1.1 milyon Euro yıllık ücret ödeyeceği ifade edildi. 24 yaşındaki futbolcunun hafta içinde İstanbul'a gelerek sözleşme imzalaması bekleniyor.



Dzemaili İsveç'te kulüp arıyor


G.Saray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu tarafından kadroda düşünülmeyen ve kendisine kulüp bulması istenen Blerim Dzemaili, ülkesi İsviçre'ye gitti. Tecrübeli oyuncunun kendisine talip olan Sion ve Young Boys kulüpleri ile masaya oturacağı belirtildi. Geçtiğimiz sezon teknik direktör Cesare Prandelli'nin isteğiyle Pandevi ile birliket Napoli'den alınan Dzemaili, lig maçlarında görev almamış ancak kupa maçlarında şans bulabilmişti. Dzemaili'nin G.Saray ile yıllık 2 milyon 350 bin Euro'dan iki yıllık daha sözleşmesi bulunuyor.



Felipe Melo'ya Gnoukouri engeli


G.Saray'ın Medel takasında ısrar etmesi sonrası bir türlü gerçekleşmeyen Melo'nun İnter'e transferi tamamen rafa kalkabilir. Nedeni ise İnter'in 18 yaşındaki yıldız adayı Assane Gnoukouri... İnter'in hazırlık maçında A.Bilbao'yu 2-0 yendiği karşılaşmada teknik direktör Roberto Mancini'nin 90 dakika görev verdiği Gnoukouri, tam not aldı. Mancini, genç oyuncu için "Eğer Porto'da olsaydı muhtemelen 45 milyon Euro'ya satarlardı. Değerlendireceğim" dedi.




#G.Saray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu
#TFF
#Galatasaray
9 yıl önce