|

'Galatasaray maçı zor olacak'

Kızılyıldız Telekom Başantrenörü Dejan Radonjic, THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu'nda 16 Ocak Cuma günü Belgrad'da oynayacakları Galatasaray Liv Hospital önünde zor bir maça çıkacaklarını söyledi.

Yeni Şafak
12:13 - 13/01/2015 Salı
Güncelleme: 10:17 - 13/01/2015 Salı
AA
Radonjic, yaptığı açıklamada, Galatasaray Liv Hospital'ın Top 16 turuna beklendiği gibi Zalgiris Kaunas galibiyeti ile başladığını, ikinci maçta ise "daha iyi olan" Real Madrid'e mağlup olduğunu hatırlatarak, sarı-kırmızılılar ile daha önce de iki kez karşılaştıklarını, Belgrad'daki maçı kendilerinin, İstanbul'daki maçı ise Galatasaray'ın kazandığını ifade etti.


Galatasaray Liv Hospital'ın geçen süre zarfında önemli değişiklikler yaşadığını, bazı oyuncuların takımdan ayrılıp, yeni oyuncuların takıma katıldığını kaydeden Radonjic, "Muhtemelen yeterli görülmeyen oyuncular takımdan gönderildi ancak en iyi oyuncularından biri olan Furkan Aldemir'in takımdan ayrılması eminim planlarında yoktu. Aleks Maric ve Justin Carter'ın tranferi ise Avrupa Ligi'nin başında ifade edilen hedeflerin sürdüğünün göstergesi" diye konuştu.


Radonjic, Belgrad'da zorlu bir maça çıkacaklarını belirterek, "Galatasaray Liv Hospital, öncesine oranla şimdi daha iyi. Bizi zor ve belirsiz bir maç bekliyor" dedi.


Evsahibi olarak kendi taraftarları önünde tek hedeflerinin galibiyet olduğunu vurgulayan Radonjic, Galatasara Liv Hospital'ın kaliteli ve tecrübeli oyunculardan oluştuğunu ancak genç bir takıma sahip Kızılyıldız Telekom'un bu maçta iyi bir oyun sergilemek ve sarı-kırmızılıları yenmek zorunda olduğunu ifade etti.


Radonjic, "altıncı oyuncu" olarak nitelendirdiği taraftarların da desteği ile Top 16 turundaki ilk galibiyetlerini elde etmeyi hedeflediklerini kaydederek, cuma günü oynanacak maçta taraftar desteğinin kendileri için önemli olduğunu belirtti.


Kızılyıldız Telekom'un "açık ara" Avrupa'nın en genç takımı olduğunu ifade eden Radonjic, "THY Avrupa Ligi'nde oynadıkça edindiğimiz tecrübe bizim için çok önemli. Galatasaray Liv Hospital maçına da tüm diğer maçlara hazırlandığımız gibi hazırlanacağız. Sezon başında, Galatasaray Liv Hospital'a karşı ilk maçımızı oynadığımızda, genç oyuncuların nasıl davranacaklarını, nasıl tepki vereceklerini bilmiyorduk ancak son derece iyi bir maç çıkardılar. Üzerlerinde yoğun bir baskı olduğunda dahi bu baskıyı kaldırabileceklerini gösterdiler" diye konuştu.


Radonjic, Galatasaray Liv Hospital ile cuma günü oynayacakları maçın "ayrı bir anlam ifade ettiğini" kaydederek, "Bunun farkındayız ancak sahada sporcu gibi, basketbolcu gibi davranmalı ve bu şekilde Galatasaray Liv Hospital'ı mağlup etmeliyiz" dedi.


 "Grubun favorisi Real Madrid"


Radonjic, Avrupa Ligi'nde şu ana kadar oynanan maçlar dikkate alındığında grubun favorisinin Real Madrid olduğunu ifade ederek, önlerinde 12 maç bulunduğunu, ancak geçmiş maçlara bakıldığında grubun favorisinin Real Madrid olduğunu söyledi.


Kaliteli bir oyun sergilemelerine rağmen gruptaki ilk iki maçta mağlup olduklarını hatırlatan Radonjic, "Hem Real Madrid hem de Maccabi Electra bizden iyiydiler. Maç programımız gereği Top 16 turundaki ilk maçlarımızı gruptaki iyi takımlara karşı oynadık" diye konuştu.


 "Türkiye'de basketbol gelişiyor"


Avrupa'nın en iyi antrenörlerinin görev yaptığı Türkiye'de basketbolun her geçen yıl geliştiğine işaret eden Radonjic, "Avrupa'nın en iyi antrenörlerinin burada takım çalıştırması, aslında hedeflerin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Türk takımlarının, milli takımın elde ettiği başarıların devamı olarak kulüpler bazında da başarı elde etmek istedikleri çok açık" ifadelerini kullandı.


Radonjic, Bogdan Tanjevic'in Türk basketbolu adına çok önemli başarılara imza attığını hatırlatarak, sözlerini şöyle bitirdi:


"Şimdi ise Avrupa'nın en iyi antrenörleri Dusan Ivkovic ve Zeljko Obradovic'ten kalitelerini gösterip kulüpler bazında başarı elde etmeleri bekleniyor. Türk basketbolu her geçen gün gelişmeye devam ediyor."
#Kızılyıldız Telekom Başantrenörü Dejan Radonjic
#Kızılyıldız Telekom
#THY Avrupa Ligi
#Basketbol
#Galatasaray Liv Hospital
9 yıl önce