|

Galatasaray Prandelli'ye kavuşuyor

Galatasaray'ın yeni hocası Prandelli, bugün özel uçakla İstanbul'a gelecek. Beş kişilik yardımcı ekibini de yanında getirecek olan İtalyan teknik adam, yarın medyanın karşısına çıkacak, ardından ilk idmanını yaptıracak, akşam da Galatasaray Adası'nda krallar gibi ağırlanacak.

Aa
00:00 - 7/07/2014 lundi
Güncelleme: 08:35 - 7/07/2014 lundi
Yeni Şafak
Galatasaray Prandelli'ye kavuşuyor
Galatasaray Prandelli'ye kavuşuyor

Galatasaraylılar'ın heyecanla beklediği, yeni teknik direktör Cesare Prandelli bugün İstanbul'da olacak. 56 yaşındaki çalıştırıcı, onun için özel olarak kiralanan ve 12 bin Dolar ödenen uçakla saat 18.00''de Atatürk Havalimanı'na gelecek. Daha sonra Florya Metin Oktay Tesisleri'nde olması beklenen Prandelli, 5 kişilik yardımcı ekibini de yanında getirecek. Pin, Venturati, Di Palma, Casellato ve Berti'yle birlikte çalışacak olan tecrübeli hoca, önce tesisleri gezip, burada incelemelerde bulunacak.

İmza töreninde ilk açıklama

Prandelli'nin yarınki programı ise oldukça yoğun. Öncelikle medyanın karşısına çıkarak sözleşme imzalayacak olan deneyimli teknik adam, ilk açıklamalarını imza töreni sırasında yapacak. Ardından Florya'da topbaşı yapacak olan futbolcularıyla tanışacak olan Prandelli, ilk antrenmanını gerçekleştirecek. Oyunculara uygulanan testleri de kontrol edecek olan Prandelli'nin, tesislerden sonraki durağı büyük ihtimalle Türk Telekom Arena Stadı olacak. Galatasaray'ın stadını gezerek tanımak isteyen İtalyan hoca, kulüp ofislerine, çalışma ortamlarına ve soyunma odalarına da tek tek bakacak. Günün son durağı ise Galatasaray adası olacak. Zira Sarı-Kırmızılı kulübün patronu Ünal Aysal, yeni hocası Cesare Prandelli'nin şerefine ziyafet verecek.

Florya'da tekrar buluşacaklar

İftar saatinde yapılması planlanan yemek organizasyonunda, Galatasaray'ın tarihi, kültürü, vizyonu, gücü ve hedefleri Prandelli'ye bir kez daha anlatılacak. Galatasaray'ın bir adaya sahip olduğunu duyduğu anda çok şaşıran ve manzarayı çok merak eden Prandelli'nin de, burada şampiyonluk sözünü tekrarlaması bekleniyor. Prandelli ve Aysal'ın, çarşamba günü de Florya'da bir araya gelerek hem takımdan gönderilecek oyuncuları hem de transferde gelinen son durumu masaya yatıracakları öğrenildi.

Ücret konusunda yeni iddia

İtalyan gazetesi La Gazzetta dello Sport, Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Cesare Prandelli ile ilgili verdiği detaylı haberde, ücret konusunda yeni bir iddia ortaya attı. Gazetenin haberine göre Prandelli ile 3 yıllık sözleşme imzalanacak, hocaya senelik 1.8 milyon Euro garanti ücret, 1.2 milyon Euro da bonus olmak üzere 3 milyon Euro'luk ödeme yapılacak. Kulüpten henüz sözleşme detaylarıyla ilgili hiçbir açıklama yapılmadı.

Transfer listesini belirledi

La Gazzetta dello Sport, Cesare Prandelli'nin transfer listesini de İstanbul'a gelmeden önce belirlediği ve Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'a sunduğunu öne sürdü. İtalyan gazetesine göre tecrübeli hocanın listesinde Pablo Daniel Osvaldo, Juan Manuel Vargas, Samuel Eto''o, Gabriel Paletta ve Romulo Orestes gibi isimler bulunuyor.

il y a 10 ans