|

Galatasaray Simic'i bitirdi

İtalya'da bulunan G.Saray Başkanı Adnan Polat ve Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel, Simic ile prensipte anlaşırken kulübü Milan ile de söz kesti. Hırvat stoperin çok düşük bir bonservis bedeliyle transfer edildiği kaydedildi.

Abdullah Eğilmez
00:00 - 5/06/2008 Perşembe
Güncelleme: 01:28 - 5/06/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Galatasaray Simic'i bitirdi
Galatasaray Simic'i bitirdi

Galatasaray yönetimi bir yandan teknik direktör konusunu çözüme kavuşturmak için çaba sarfederken bir yandan da transfer çalışmalarını sürdürüyor. Sarı-kırmızılıların Hırvat Dario Simiç'le her konuda anlaştıkları öğrenildi. Transfer çalışmaları için İtalya'da bulunan G.Saray Başkanı Adnan Polat ve Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel, Hırvat futbolcunun kulübü Milan ile de el sıkıştı. Başkan Polat'ın bonservisi 2 milyon euro olan Hırvat oyuncu için yakın dostu olan Milan Başkanı Galliani ile özel bir görüşme yaptığı ve Simic'in transferini çok düşük bir rakamla gerçekleştirdiği ifade edildi. Sarı-kırmızılı kulüp Simic'in bonservisine ve kendisine ödedikleri ücret konusunda kesin bir açıklama yapmadı.


HIRVATİSTAN KADROSUNDA

Kamerunlu defans oyuncusu Song'un takımdan ayrılmasından sonra boşalan yerini dolduracak 33 yaşındaki Hırvat stoperin Milan ile 2009 yılına kadar sözleşmesi bulunuyordu. Dinamo Zagreb'in alt yapısında yetişen tecrübeli savunma oyuncusu 1992-1993 sezonunda D. Zagreb'in A Takımına yükseldi. 1998-1999 sezonunda İnter'e 11 milyon euro karşılığında transfer olan Simic, 2002-2003 sezonunda ise 5 milyon euro karşılığında İnter'in ezeli rakibi Milan'a geçti. 1.80 boyundaki başarılı stoper, 97 kez Hırvatistan Milli Takım formasını giydi. Simic, Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek Hırvatistan Milli Takımı'nın kadrosunda yer alıyor.

16 yıl önce