|

Galatasaray transfer yasağını kaldırdı

Spor Toto Basketbol Ligi'nde mücadele eden Galatasaray Odebank'ın transfer yasağı kaldırıldı ve ilk takviye yapıldı.

Yeni Şafak
14:30 - 14/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:54 - 14/01/2016 Perşembe
Diğer

Sarı-Kırmızılı formayı giyen Pops Mensah Bonsu, Nathan Jawai, Pietro Aradori ve Nolan Smith'e olan toplam 1.3 milyon dolarlık borcu nedeniyle FIBA tarafından transfer yasağı konan Galatasaray Kulübü, söz konusu parayı son tarih olan 13 Ocak'ta ödedi. FIBA bu gelişme üzerine sarı-kırmızılı kulübe verdiği transfer yasağını kaldırdığını açıkladı.



Basketdergisi'nde yer alan habere göre; Galatasaray'da basketboldan sorumlu yönetici Can Topsakal yaptığı açıklamada, “Biz ödememizi gerçekleştirdik. Artık bu konuyla ilgili bir sorunumuz kalmadı. Transfer yapabiliriz. FIBA'nın internet sitesinde de bugün ya da yarın bu durum güncellenecektir" ifadelerini kullandı.



Can Topsakal, Türkiye'de daha önce Aliağa Petkim ve Banvit'te forma giyen 31 yaşındaki ABD'li yıldız Chuck Davis ile de anlaştıklarını belirterek transferin önümüzdeki günlerde duyurulacağını söyledi.


Öte yandan Davis ile yarım sezonluk bir sözleşme yapılacağı ve sözleşmesinde sezon sonunda bir yıl daha uzatma hakkının bulunacağı öğrenildi.



2009 yılından bu yana Banvit forması giyen Davis, geçtiğimiz sezonun sonunda serbest kalmıştı.



#Galatasaray Odebank
#Spor Toto Basketbol Ligi'
#transfer yasağı
8 yıl önce