|

Galatasaray turu yarıladı

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında TFF 1. Lig ekibi Hatayspor’u net bir skorla yenen G.Saray rövanş için büyük avantaj yakaladı. Sarı-kırmızılılar’ın gollerini yeni transfer Luyindama ve Feghouli kaydetti.

Umut Yılmaz
04:00 - 7/02/2019 Perşembe
Güncelleme: 04:35 - 7/02/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Galatasaray
Galatasaray

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında kendi sahasında TFF 1. Lig temsilcisi Hatayspor’u 2-0 yenen Galatasaray rövanş öncesi büyük avanatj elde etti. 7. dakikada Selçuk’un sağ köşeden kullandığı kornere iyi yükselen Luyindama, kafayla topu ağlarla buluşturdu: 1-0. 35’de Luyindama’dan kopu kapan Korkishko yerde kaldı. Hakem devam kararı verirken, VAR incelemesi sonucu ise kararını değiştirmedi. 41’de Hatay kalecisi Ömer, Fernando’nun aşırtma vuruşuna ceza sahası dışında eliyle müdahale ederken hakem VAR’a başvurduktan sonra kırmızı kart gösterdi. 45’te Onyekuru’nun şutunu kaleci Akın çelerken, dönen topa Fernando’nun şutunu Yusuf çizgi üzerinde uzaklaştırdı. 77’de kaleciyle karşı karşıyan Onyekuru’nun şutu Akın’ın kucağında kaldı. 90+2’de Yunus’un şutu direkten dönerken Feghouli tamamladı ve maçın skorunu ilan etti: 2-0. Maçın rövanşı 26, 27 veya 28 Şubat tarihlerinden birinde oynanacak.

  • Maçın adamı Luyindama!
  • G.Saray’da dünkü maçın adamı Christian Luyindama oldu. Maça 11’de çıkan Demokratik Kongolu stoper, 7. dakikada sarı-kırmızılıları öne geçirirken, ilk gol sevincini yaşadı. 25 yaşındaki oyuncu, G.Saray’ın son adam durumundayken 35. dakikada Korkishko topu kaptı ve kaleye doğru yönelirken yerde kaldı. Devam kararı veren Hakem Mustafa Öğretmenoğlu’nun kararı VAR incelemesi sonrası da değişmedi. Öğretmenoğlu, Hatay kalecisi Ömer Alıcı’yı topa ceza sahası dışında elle dokunduğu için 41. dakikada VAR incelemesi sonrası kırmızı kartla attı. Bu arada G.Saray’da sakatlığı sona eren Emre Akbaba, 131 gün sonra kadroda yer aldı.
#​Ziraat Türkiye Kupası
#Hatayspor
#​Galatasaray
5 yıl önce