|

Galatasaray'a Ada'dan iki aday

İngilizlerin önde gelen gazetesi Daily Mail'e göre sarı-kırmızılılar Evertonlu Heitinga ve West Bromwichli Olsson ile yakın temasta. Bu yıldızların takımlarından ayrılmalarına kesin gözüyle bakılıyor, bu durum transferi mümkün kılıyor.

Taha Güvendi
00:00 - 2/01/2013 Çarşamba
Güncelleme: 23:17 - 1/01/2013 Salı
Yeni Şafak
Galatasaray'a Ada'dan iki aday
Galatasaray'a Ada'dan iki aday

Ligin ikinci yarısında Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi maçları nedeniyle yoğun bir trafiğe girecek Galatasaray'ın takımı takviye çalışmaları Avrupa basınının iştahını kabartıyor. Sarı-kırmızılı takımda 10 numara dışında takviye yapmak için yoğun çaba sarfedilen bölgelerin başında savunma gelirken İngiltere kaynaklı haberler bu mevkiye iki yıldızı yakıştırdı. İngiltere'nin köklü ve en çok takip edilen medya kuruluşlarının başında gelen Daily Mail, Galatasaray'ın transfer çalışmaları hakkında sürpriz bir haber yaptı. Daily Mail'in haberine göre Galatasaray Everton'dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan John Heitinga ve West Bromwich'in sol beki Jonas Olsson Florya'ya çok yakın.

HEİTİNGA İÇİN EVERTON BİTTİ

Heitinga'nın menajeri Rob Jansen'in görüşleriyle haberini destekleyen gazete, 'Heitinga için kesinlikle Everton bitti. Burada mutlu değil, bunu da gizlemiyoruz. En uygun teklifi değerlendirip bu duruma çözüm bulmak istiyoruz. İngiltere dışından sürpriz liglerden de teklifler aldık. Oyuncumuz bunu en kısa sürede değerlendirecek' sözlerini de Galatasaray'ın bu transfere en yakın takım olduğu yönünde değerlendirdi. Galatasaraylı yöneticiler ise Heitinga ismini yalanlamazken doğruluğu hakkında da net ifadeler kullanmaktan kaçınıyorlar. 

OLSSON VETO YEMİŞTİ

West Brownich'in İsveçli yıldızı Jonas Olsson ile sezon başında da ilgilenilmiş ancak teknik direktör Fatih Terim'in veto etmesinden dolayı bu transfer gerçekleşememişti. Hem stoper de hemde sol bekte başarıyla görev yapabilen Olsson'un Galatasaray'a transfer olabilmesi için 5 milyon Euro'luk bir teklifin yeterli olabileceği belirtildi. Sezon başında Ujfalusi'nin takımda yer almasından dolayı veto ettiği Olsson'a artık Fatih Terim de sıcak bakıyor. Öte yandan gazete, F.Bahçe'nin de İsveçli futbolcu ile ilgilendiğini belirtti.

Terim'in '10'u kiralık olacak

Transferde hata yapmak istemeyen teknik direktör Fatih Terim'in, Melo ve Umut'ta olduğu gibi 10 numara transferinin kiralık olmasına daha sıcak bakıyor. Makul bir satın alma opsiyonuyla kiralık 10 numara alternatifini değerlendiren Terim'in listesindeki ilk isim ise Taffarel'in de önerisiyle Bernard. Atletico Mineiro'da forma giyen ve bonservis bedeli yaklaşık 13 milyon Euro olan 20 yaşındaki genç oyuncu için kiralık formülü denenecek. Henüz 20 yaşında olmasına rağmen futboluyla dikkat çeken Bernard Duarte 1 kez de milli takım forması giydi.

Melo Brezilya'nın 'en'lerinde
Ülke dışında forma giyen en iyi Brezilyalı ödülü PSGli Thiago Silva'nın olurken G.Saraylı Melo listede 4. sırada yer aldı

Brezilya'da yayın yapan Sambafoot internet sitesi tarafından her yıl ülkesi dışında forma giyen en iyi Brezilyalı futbolcuya verilen Samba d'or ödülünün kazananı belli oldu. Fransa'nın Paris Saint-Germain takımında oynayan Thiago Silva, üst üste 2. kez bu ödüle layık görüldü. G.Saraylı Felipe Melo ise 4. basamakta kendisine yer buldu. Samba d'or için oylama, üç farklı kategoride gerçekleşti. İlk grupta internet üzerinden oylarını veren 140 bin kullanıcı, yüzde 18.04'lük oranla ilk sırada Melo'yu seçti. Oylamanın 2. kategorisinde Brezilyalı gazeteciler, 3. kategorisinde ise Brezilyalı on bir efsane futbolcu yer aldı.


11 yıl önce