|

Galatasaray'a basketbolda şok üstüne şok

Galatasaray basketbol şubesinde sular durulmuyor. Amerikalı yıldız basketbolcu Dawid Hawkins'in doping numunesinin pozitif çıkmasıyla ağır bir şok yaşayan sarı-kırmızılılar, bu sefer de oyuncuların alacaklarının ödenmemesi nedeniyle kulübe çektikleri ihtar şokuyla sarsıldı.

YENİSAFAK.COM.TR / SPOR / aa
00:00 - 11/02/2013 Pazartesi
Güncelleme: 17:34 - 11/02/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Galatasaray'a basketbolda şok üstüne şok
Galatasaray'a basketbolda şok üstüne şok

ABD'li oyun kurucu Lindsay Whalen'ın 2.5 aydır alacaklarını alamaması nedeniyle Türkiye'den ayrıldı.

Whalen twitter hesabından "Galatasaray'da geçirdiğim zaman için tüm takım arkadaşlarım ve antrenörlerime teşekkür ediyorum. Ne yazıkki kontratımın şartları karşılanmadı ve Galatasaray'la devam etmemenin kendim için en doğrusu olduğuna karar verdim" ifadelerini kullandı.

Whalen'ın takımdan ayrılacağını açıklamasıyla sarsılan Galatasaray'a bir şok da, diğer Amerikalı kadın basketbolcu Fowles'dan geldi. Çarşamba gününe kadar ödeme yapılmazsa hafta sonu Türkiye'den ayrılıp ABD'ye döneceğini açıklayan Fowles ile birlikte Ann Wauters ve Sancho Lyttle da yönetime ihtarname çektiler. ABD'li oyuncular Cuma gününe kadar ödeme yapılmazsa, sözleşmelerindeki maddeden yararlanıp serbest kalacaklar.

Erkek basketbol takımında da kriz var

Galatasaray Erkek Basketbol takımında, Senegalli pivot Boniface N'Dong ve Sırp pivot Milan Macvan yönetime ihtarname çekerek, alacaklarının ödenmemesi halinde takımdan ayrılacaklarını açıkladılar.

N'Dong'u Real Madrid istiyor

Galatasaray Kulübü, basketbolda oyuncuların ödemeleri konusunda sıkıntı yaşıyor. Konuyla ilgili olarak Galatasaray Basketbol Şubesi Koordinatörü Murat Özyer, 'Bir takım sıkıntılarımız var ama çözülecek.' dedi.

Menajerine kendisine kulüp bulmasını isteyen N'Dong'a İspanya'nın dev ekibi Real Madrid talip oldu. İspanyol basınında çıkan haberlere göre, N'Dong menajeri aracılığıyla Madrid ekibiyle temaslarda bulundu.

Bir hafta içinde 3 milyon gerekli

Alacaklarının ödenmesi için ihtarname çeken tüm sporcuların toplam ödenmesi gereken rakam 3 milyon Euro. Galatasaraylı basketbolcular, 1 hafta içerisinde bu rakamın karşılanmaması halinde sözleşmesindeki maddeden yararlanarak serbest kalma hakkına sahip olacaklar.

Kulüpten açıklama geldi

Galatasaray Basketbol Şubesi Koordinatörü Murat Özyer, yabancı oyuncuların, alacaklarının ödenmemesi nedeniyle kulübe ihbarname çektiğine yönelik iddialarla ilgili olarak, 'Bir takım sıkıntılarımız var ama çözülecek. Çözülmeyecek sıkıntımız yok' diye konuştu.

Özyer, ödemelerinin yapılmaması gerekçesiyle İstanbul'dan ayrılan Galatasaray Kadın Takımı'nın ABD'li oyuncusu Lindsay Whalen'in durumu hakkında ise, 'Whalen gitti ama gelme ihtimali var' ifadesini kullandı.

11 yıl önce