|

Galatasaray'a dişli rakipler

Yeni sezonda yabancı bir hocaya takımı emanet etmek isteyen Galatasaray, gündemine Rudi Garcia'yı aldı. Tecrübeli hoca için sarı kırmızılıların dişli rakipleri var.

Yeni Şafak
17:49 - 26/03/2016 Cumartesi
Güncelleme: 17:59 - 26/03/2016 Cumartesi
Diğer

2016-2017 sezonunda takımın başına yabancı bir teknik direktör getirmeye hazırlanan Galatasaray'ın, Fransız teknik adam Rudi Garcia'yı Marcelo Bielsa ve Lucien Favre ile birlikte adaylar arasına aldığı iddia edilmişti. Fransa basınında yer alan haberlere göre, sarı kırmızılı takımın Fransa Ligue 1 ekiplerinden Marsilya ve Lyon ile Fransız teknik direktöre imza attırma konusunda kıyasıya bir yarış içine girmesi bekleniyor.





Teknik direktör Michel ile ligde aradığını bulamayan ve sezon sonunda İspanyol teknik adamla yollarını ayırmaya hazırlanan Marsilya'nın teknik direktörlük görevi için en ciddi adayın Rudi Garcia olduğu iddia edildi. Sporcope'nin haberine göre Roma ile yollarını ayırmasının ardından birçok kulübün teknik direktör adaylarından biri olan Garcia ile en ciddi ilgilenen kulüpler ise Marsilya, Galatasaray ve Lyon.



'Galatasaray cezbedici olabilir'

Fransız foot-7 sitesinde yer alan habere göre ise Marsilya'nın Rudi Garcia savaşında Lyon'u mağlup etmesi halinde Galatasaray'ı geçmesine zor gözüyle bakılıyor. Sarı kırmızılı takımın, Marsilya'nın Garcia'ya teklif edebileceği ücretin çok yukarısına çıkabileceği ve Fransız teknik adam için daha cezbedici bir tercih olabileceği iddia edildi. 3 takımın da Rudi Garcia ile iletişime geçmesi ve 52 yaşındaki teknik adamın tercihinin hangi yönde olacağının sezon sonunda netleşmesi bekleniyor.



Fransa Ligue 1 takımlarından Lille ile yaşadığı şampiyonluğun ardından Serie A ekiplerinden AS Roma'nın başına geçen Rudi Garcia, İtalya'da geçirdiği 2 sezonun ardından bu sezonun başında görevinden ayrılmıştı.



#futbol
8 yıl önce