|

Galatasaray'a gol makinesi

Meksika gazeteleri, Monterry'de sorunlar yaşayan Şilili futbolcunun G.Saray'a gideceğini iddia ederken, İngiliz basını ise birçok Premier Lig ekibinin peşinden koştuğu bu futbolcu konusunda en büyük engelin G.Saray olduğunu yazdı.

Süleyman Hatısaru
00:00 - 28/07/2008 Pazartesi
Güncelleme: 02:06 - 28/07/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Galatasaray'a gol makinesi
Galatasaray'a gol makinesi

Portekizli Fernando Meira'yı kadrosuna katarak Rigobert Song'un boşluğunu dolduran G.Saray'da tüm gözler forvet transferine çevrildi. Uzun süredir, Zaragoza'nın Brezilyalı yıldızı Ricardo Oliveira ile temas halinde olan ancak yüksek bonservis bedeli nedeniyle alternatif arayan G.Saray transferin ilk sırasına Şilili gol makinesi Humberto Suazo'yı aldı. Kulübü Monterry'de sorunlar yaşayan ve takımının kampına da katılmayan Suazo, kariyerine bir başka ülkede devam etmek istiyor. Yüksek bonservis bedeli nedeniyle Monterry'den ayrılamayan Suazo'nun, bu sorunu FIFA'ya başvurarak çözeceği kaydedildi. Suazo, 2007'de Colo Colo'dan Monterry'e 3.7 milyon uero karşılığında transfer olmuştu.

MEKSİKA ÇALKALANIYOR

Meksika'da yayın yapan gazeteler, Suazo'nın G.Saray ile temas halinde olduğunu ve bu oyuncun Monterry- den ayrılarak Türkiye'e gidebileceğini hemen hemen her gün gündeme getiriyor. İngiliz basını da her gün bu tarz haberleri sutünlarına taşıyor. İngiliz gazeteleri, Tottenham, A.Villa, Blackburn ve Sunderland'ın Suazo'nın peşinden olduğunu, bu transferde en büyük engelin G.Saray olduğunu yazdı. Monterry Başkan Yardımcısı Salvador, Suazo'nın G.Saray'a transferinin bir dedikodu olduğunu ileri sürdü. Suazo'nın menajeri ise tüm tekliflere açık olduklarını her fırsatta dile getiriyor. Monterry Başkanı Urdiales'in “20 milyon euroyu getiren Suazo'yı alır” açıklamasına rağmen oyuncunun 4 milyon euro karşılığında transferinin mümkün olduğu iddia ediliyor.

O BİR GOL MAKİNESİ

10 Mayıs 1981'de Şili'nin San Antonio kentinde dünyaya gelen Humberto Andres Suazo Ponvito, kariyerine Nublense takımında başladı. Fakat asıl çıkışını 2004 yılında Audax'ta yaptı. 32 maçta 17 gol atan yıldız futbolcu, ardından ülkenin en büyük takımı olan Colo Colo'ya geçti. Suazo geçtiğimiz sezon 41 maçta 40 gol atarak Dünya Gol Kralı ünvanının sahibi oldu. 2006 Copa Amerika'da gösterdiği muhteşem performans ile Şili takımlarından Colo Colo'dan Meksika takımı Monterry'e 3.7 milyon euro'ya transfer olan Humberto Suazo, geçen sezon 31 maçta 19 gol atma başarısı gösterdi. Şili futbolunun en önemli golcüleri arasında gösterilen Suazo, Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu tarafından, 2006'da uluslararası maçlarda 17 golle dünyanın en golcü oyuncusu ilan edilmişti. Suazo'nun 168 maçta 128 golle ulaşılması güç bir gol ortalaması bulunuyor.


Avrupa'ya gelmek istiyor

2006 Copa Amiraka'da Şili formasıyla harika bir performans sergileyen Humberto Suazo, 2007 yılında Cola Cola'dan 3.7 milyon evro karşılığında Monterry'ye transfre oldu. Ancak Meksika'da aradığını bulamayan Şilili golcü futbolun daha büyük ilgi gördüğü Avrupa'ya gelmek istiyor. Suazo'yu G.Saray'ın yanı sıra İngiliz kulüpleri de istiyor.


16 yıl önce