|

Galatasaray'da Fatih Terim dönemi sona erdi

Türkiye Kupası'ndan elenen ve Süper Lig'deki kötü gidişata 'dur' diyemeyen Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim ile yollar ayrıldı.

Haber Merkezi
14:09 - 10/01/2022 Pazartesi
Güncelleme: 15:26 - 10/01/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
Fatih Terim
Fatih Terim

Süper Lig'de oynadığı son 9 karşılaşmada sadece 1 galibiyet alabilen ve lider Trabzonspor ile arasındaki puan farkı 22'ye çıkan Galatasaray'da, teknik direktör Fatih Terim ile yollar ayrıldı.

Sarı-kırmızılı takımın başkanı Burak Elmas ile, NEF Stadyumu'ndan bir toplantı yapan Fatih Terim'in, gerçekleştirilen görüşmelerin ardından karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdığı öğrenildi.


Galatasaray’da 4. Fatih Terim dönemi sona erdi

Aralık 2017’de sarı-kırmızılıların başına 4. kez gelen Terim, bu süre zarfında 176 maça çıkarken 97 galibiyet, 35 beraberlik, 44 mağlubiyet aldı. 2017-2018 ve 2018-2019 sezonlarını şampiyon olarak tamamlayan Terim’li Galatasaray, 1 Türkiye Kupası ve 1 Süper Kupa’nın da sahibi oldu. 2021-2022 sezonu 20. hafta itibarıyla lider Trabzonspor’un 22 puan gerisinde 12. sırada yer alan Galatasaray, Avrupa Ligi’nde son 16 turunda mücadele edecek.


Teknik direktör Fatih Terim ile yollarını ayıran Galatasaray'da, Bülent Korkmaz, Okan Buruk, Domenec Torrent ve Rodolfo Borell'in adı anılıyor.

Burak Elmas: Fatih Terim’in fikir ve tecrübelerinden her zaman faydalanmaya devam edeceğiz.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, resmi site üzerinden yaptığı açıklamayla, Fatih Terim ile yolların ayrıldığını duyurdu. Elmas açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

  • "Seçim döneminin hemen ardından, henüz mazbatamızı almadan yaptığım çağrıyla, sözleşmesinin içeriğini dahi sorgulamadan Galatasaraylılık duruşuyla göreve koşan; kulübümüzün geleceği için yönetim olarak inandığımız futbol stratejisinin başarısı adına taşın altına bizimle birlikte elini koyan 7446 sicil numaralı Divan Kurulu üyemiz Sevgili Fatih Terim Hocamızla karşılıklı olarak kararlaştırdığımız üzere, kendisi hali hazırda yürütmekte olduğu Teknik Direktörlük görevine bugün itibarıyla devam etmeyecektir.
  • Galatasaray için birlikte yürüdüğümüz bu yolda, ülkemize ve kulübümüze sayısız büyük başarılar yaşatan; bu sezon da Avrupa’da hepimizi gururlandıran bir başarıya imza atan Galatasaraylı Fatih Terim’in fikir ve tecrübelerinden her zaman faydalanmaya devam edeceğiz.
  • Fatih Hocamıza geçmişten bugüne yapmış olduğu büyük hizmetleri için başta yönetimimiz olmak üzere temsil etmekte olduğumuz Galatasaray Spor Kulübü ve camiamız adına teşekkür ederiz."


#Galatasaray
#Fatih Terim
2 yıl önce