|

Galatasaray'da Trabzonspor maçı öncesinde büyük şok: Kulübü geri çağırdı

Galatasaray'da Trabzonspor ile oynanacak maç öncesinde Henry Onyekuru şoku yaşanıyor. Fransa Ligi takımlarından Monaco'nun izin vermemesi sebebiyle yıldız oyuncu kalan haftalarda forma giyemeyecek. Nijeryalı futbolcunun Galatasaray ile olan kiralık sözleşmesi dün itibarıyla sona ermişti. Fransız kulübü genç oyuncunun sezonu tamamlamadan dönmesi konusunda ısrar edince Onyekuru'nun idmanlara çıkamadığı belirtildi.

18:18 - 2/07/2020 Perşembe
Güncelleme: 19:36 - 2/07/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Henry Onyekuru
Henry Onyekuru

Galatasaray’ın devre arasında Fransa ekibi Monaco’dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Nijeryalı Henry Onyekuru, sözleşmesinin 1 Temmuz itibariyle sona ermesinin ardından kulübü tarafından geri çağrıldı.

Galatasaray’da kiralık olarak kadroda yer alan Henry Onyekuru’nun sözleşmesinin 1 Temmuz’da sona ermesinin ardından kulübü Monaco, genç futbolcuyu geri çağırdı. Korona virüs salgını nedeniyle ligleri tamamlanan Fransa’da Monaco, yeni sezon hazırlıklarında Onyekuru’nun yer almasını istediği için genç futbolcunun gelmesini istedi.

Sarı-kırmızılılar, 23 yaşındaki futbolcunun sezonun geri kalanında oynaması için Monaco ile görüşmeleri başlattı.
  • Devre arasında takıma katılan Onyekuru, oynadığı 12 resmi müsabakada 1 gol, 1 asistlik performans sergiledi.
Henry Onyekuru için FIFA ne diyor?
  • Spor Hukukçusu Ersin Hamarat verdiği demeçte, FIFA'nın COVID-19 sürecinde sözleşmelerle ilgili açıkladığı kararın bağlayıcı olmadığını ve bir tavsiye olduğunu dile getirirken, şu ifadeleri kullandı: "FIFA tarafından COVID-19 ile ilgili çıkan karar bağlayıcı değil, tavsiye. Kiralık sözleşmesi biten sporcularda, iki takım arasında yeni bir sözleşme yapılmadığı sürece, asıl kulübün oyuncuyu çağırma hakkı var. Galatasaray ile Monaco arasında bu 1 aylık süreç için yeni bir anlaşma yapılmalı. Burada asıl soru, 1 aylık ücreti kimin vereceği?

#Galatasaray
#Trabzonspor
#Henry Onyekuru
4 yıl önce