|

Galatasaray'da işler karıştı

Sezon başında savunma hattına takviye yapamadığı için sıkıntılar yaşayan Galatasaray’da, ara transfer dönemi de rahat geçmeyecek. Maicon’un ardından Serdar Aziz’in de üstü çizilirken, Ozan Kabak’ı kadroda tutmak isteyen yönetim 2 takviye birden yapmak zorunda kalacak.

Umut Yılmaz
04:00 - 28/12/2018 Cuma
Güncelleme: 04:08 - 28/12/2018 Cuma
Yeni Şafak
Serdar Aziz(solda)
Serdar Aziz(solda)

Galatasaray’da ara transfer döneminde en konuşılacak bölge savunma hattı gibi görünüyor. Sarı-kırmızılılar, sezon başında Maicon, Serdar Aziz ve Ahmet Çalık’ın bulunduğu stoper bölgesine transfer yapmak istemiş ancak UEFA Finansal Fair Play nedeniyle bu takviye askıya alınmıştı. Sezon içerisinde altyapıdan Ozan Kabak’ı stopere monte eden Galatasaray, devre arasında bir takviye düşünürken bir anda işler değişti. Maicon’u göndermek için hazırlık yapan sarı-kırmızılı takımda Serdar Aziz’in de gitmesi gündeme geldi. Sezon başında takımdan ayrılan ancak belgelerin Al Hilal tarafından sisteme zamanında yüklenememesi sonucunda sarı-kırmızılı takımda kalan Maicon, devre arasında takımdan ayrılıyor. Brezilya, Çin ve Suudi Arabistan’dan 3 kulüp 30 yaşındaki oyuncuya talip olurken, Maicon ülkesine dönmek istiyor. Serdar Aziz ise Sivasspor karşılaşmasına mide problemi yaşadığı belirterek kendisi kadrodan çıkarttırması sonucunda gözden çıkartıldı.

MAİCON MENTAL OLARAK GİTTİ

Sezon başında Al Hilal’e 3 milyon Euro karşılığında kiralanan ancak belgeleri yetişmediği için Galatasaray’da kalan Maicon’un devre arasında sarı-kırmızılı takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Bu sezon Ozan Kabak’ın da gelmesiyle birlikte kendisini yedek kulübesinde bulan ve yönetim tarafından ‘Kulüp bul” denilen Brezilyalı futbolcunun menajerine 3 farklı ülkeden tekliflerle geldi. Eşi ile boşanma sürecinde olan ve çocukları Brezilya’ya dönen Maicon, ülkesine dönmeye sıcak bakıyor.

  • SERDAR AZİZ SÜRPRİZ OLDU
  • Transferde takımdan ayrılması gündemde olmayan Serdar Aziz’in ise yönetim ve teknik heyet tarafından üstü çizildi. Süper Lig’in 17. haftasında Sivasspor karşılaşmasında ismi ilk 11’de olmasına rağmen karın ağrılarını gerekçe gösteren Serdar, kadrodan çıkartılmıştı. Ardından olayın sabahında eşiyle birlikte Maldivler’de tatile gittiği ortaya çıkan 28 yaşındaki futbolcu teknik ekip tarafından gönderilecek oyuncular listesine alındı. Yönetim, Serdar’ın menajerine bilgilendirme yaparken, menajer yeni kulüp arayışlarına başladı. 2016-2017’nin başında 4.5 milyon Euro’luk bonservis bedeliyle G.Saray’a imza atan Serdar, sarı-kırmızılı takımla 3. sezonunu geçirirken sakatlıkları nedeniyle 269 gün takımdan ayrı kaldı. Serdar, G.Saray’ın bu dönemde oynadığı 119 maçın sadece 65’inde forma giyebilmişti. Sarı-kırmızılı takım, Serdar’ın bonservis bedelini yurt içinde 5 milyon Euro, yurt dışında ise 4 milyon Euro olarak belirledi.

#Galatasaray
#Serdar Aziz
#Maicon
#Takviye
5 yıl önce