|

Galatasaray'da kadro dışı kalan Mustafa Kapı Barcelona'nın radarında

Galatasaray'ın sözleşme teklifini reddeden ve futbol kariyerine Avrupa'da devam etmek istediğini belirten Mustafa Kapı'ya flaş bir teklif yolda. France Football'ın yaptığı habere göre La Liga devi Barcelona, 17 yaşındaki futbolcuyu kadrosuna katmak istiyor.

18:27 - 18/02/2020 Salı
Güncelleme: 18:43 - 18/02/2020 Salı
Yeni Şafak
Mustafa Kapı, Galatasaray formasıyla altyapılarda dikkat çeken bir performans sergilemiş ve Avrupa kulüplerinin radarına girmişti.
Mustafa Kapı, Galatasaray formasıyla altyapılarda dikkat çeken bir performans sergilemiş ve Avrupa kulüplerinin radarına girmişti.

Altyapısından yetiştiği Galatasaray ile sözleşme imzalamayan Mustafa Kapı, sarı kırmızılılardan sezon sonunda ayrılacak. Serbest statüde olacak olan futbolcunun hangi takıma gideceği merak konusu olurken France Football, 17 yaşındaki futbolcuya Barcelona'nın teklif yapacağını belirtti.

Bugün kaleme alınan haberde Barcelona'nın oyun sistemine uygunluğundan bahsedilen Mustafa Kapı'nın altyapılarda dikkat çeken bir oyuncu olduğunun altı çizildi ve Katalan ekibinin transfer etmek istediği oyuncular arasında gösterildi.

"Hedefim Avrupa" demişti
  • Mustafa Kapı, Galatasaray'da kadro dışı kalmasının ardından yaptığı açıklamada 'Amacım Galatasaray'a saygısızlık değil, burada önüm kapalı, Avrupa'da oynamak istiyorum' ifadelerini kullanmıştı.


İlklerin oyuncusu Mustafa Kapı
  • Mustafa Kapı, sarı-kırmızılı takımla Süper Lig'de forma giyen en genç oyuncu unvanının sahibi. Geçen sezonun 17. haftasında Demir Grup Sivasspor ile yapılan maçın uzatma bölümünde oyuna dahil edilen Mustafa, yaş olarak 16 yıl 4 ay 15 günle Galatasaray tarihinin Süper Lig'de forma giyen en genç futbolcu olmuştu. Mustafa bu unvanı, 16 yıl 8 ay 10 günle Galatasaray'da forma giyen Emre Belözoğlu'ndan almıştı.
14 yaşında hazırlık maçında forma giydi

Futbola 11 yaşında Denizlispor'da başlayan 2002 doğumlu Mustafa Kapı, 12 yaşındayken Galatasaray'ın altyapısına geçti. Sarı-kırmızılı ekipte gelişim liglerinde forma giyen Mustafa, gösterdiği performansla altyapı sorumlusu olan Hollandalı teknik adam Jan Olde Riekerink'in beğenisini kazandı. Riekerink'in 2016'da Mustafa Denizli sonrası A takım teknik direktörlüğüne getirilmesinin ardından Mustafa Kapı, 14 yaşındayken 8 Ekim 2016'da Bulgaristan'ın Levski Sofya takımıyla oynanan hazırlık maçında süre almıştı.



#Galatasaray
#Mustafa Kapı
4 yıl önce