|

Galatasaray'da Obi harekatı

Chelsea'de Jose Mourinho'nun gözden çıkardığı Mikel Obi'nin Galatasaray'a önerildiği, teknik direktör Mustafa Denizli'nin de transfer yeşil ışık yaktığı iddia edildi.

Yeni Şafak
10:31 - 12/12/2015 Cumartesi
Güncelleme: 08:40 - 12/12/2015 Cumartesi
Diğer

Ara transfer için çalışmalara başlayan ve listesinin başında ön libero yer alan Galatasaray'a eski gözdesi John Obi Mikel'in teklif edildiği öne sürüldü.



Fotomaç'ta yer alan habere göre; yönetimle temas kuran menajerlerin, Chelsea'de eskisi gibi şans bulamayan 28 yaşındaki Nijeryalı yıldızı, istenmesi halinde sarı-kırmızılı takıma getirebileceklerini ilettikleri belirtiliyor. Teknik direktör Mustafa Denizli'nin de tecrübeli isme sıcak baktığı öğrenilirken, girişimlere başlandığı gelen haberler arasında.



Mourinho gözden çıkardı

Maviler'le 2017 yılına kadar sözleşmesi bulunan 28 yaşındaki futbolcu, bu sezon Premier Lig'de 5 maçta görev alabildi. Bunların sadece ikisinde ilk 11'de oynadı. Ada basını, Jose Mourinho'nun orta sahaya yeni oyuncu aradığını yazarken, Mikel'in gözden çıkarıldığını ve ocakta başka takıma gitme olasılığının yüksek olduğunu dile getiriyor. Sezon başında 10 milyon euro bonservis bedeli olan Obi'nin değerinin de gerilediği ve daha uygun rakamlara alınabileceği vurgulandı.



Melo'yu unutturur

Felipe Melo'nun Inter'e gitmesinin ardından orta sahada sıkıntı yaşayan Galatasaray için Obi Mikel'in biçilmiş kaftan olacağı ifade ediliyor. En az Melo kadar sert ve savaşçı bir stile sahip olan Obi, hem iyi bir kesici hem de presiyle rakipleri bozan çok önemli bir silah. Melo'ya göre 5 cm daha uzun olduğu için hava toplarında da sambacıdan daha etkili.


#galatasaray
#transfer
#mikel obi
#mustafa denizli
8 yıl önce