|

Galatasaray'da savunmanın ilacı Vertonghen

Gelecek sezon Avrupa kupaları için iddialı bir kadro kurmayı planlayan Galatasaray, tecrübesiyle defansa büyük katkı sağlayacağı düşünülen Tottenham’ın Belçikalı oyuncusu Jan Vertonghen’i transfer etmek istiyor.

Haber Merkezi
10:33 - 11/06/2020 Perşembe
Güncelleme: 10:40 - 11/06/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Bu sezon Tottenham formasıyla 26 maça çıkan Belçikalı oyuncu 2 gol ve 1 asistlik katkı verdi.
Bu sezon Tottenham formasıyla 26 maça çıkan Belçikalı oyuncu 2 gol ve 1 asistlik katkı verdi.

Galatasaray yeni sezon için transfer çalışmalarını sürdürürken, son olarak Tottenham ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Jan Vertonghen’i gündemine aldı. Gelecek sezon Avrupa kupaları için iddialı bir kadro kurmak isteyen sarı-kırmızılılar, tecrübesiyle defans hattına büyük katkı sağlayacağı düşünülen Belçikalı stoperi kadrosuna katmak için çalışmalara başladı.

Galatasaray, 33 yaşındaki oyuncuya 3 milyon euro maaşla birlikte 2+1 yıllık sözleşme önerisinde bulunacak. 8 yıllık Tottenham macerasının sonuna gelen ve sezon bitiminde takımdan ayrılacak olan Vertonghen, transfer konusunda kararını ligin tamamlanmasının ardından verecek.

Belçikalı futbolcuya İtalya Serie A ekiplerinden Inter ve Roma ile İspanya La Liga ekiplerinden Valencia ve Real Betis talip oldu.

  • 2012’den beri Tottenham forması giyen Vertonghen, İngiliz ekibiyle kupa kazanma başarısı gösteremese de geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi’nde final oynadı.


#Galatasaray
#Vertonghen
#Tottenham
4 yıl önce