|

Galatasaray'ın yıllardır aradığı stoper: Maicon

Galatasaray, Brezilyalı stoper Maicon'u İstanbul'a getirdi. 28 yaşındaki futbolcu, iki sezon önce sarı kırmızılılardan ayrılan Felipe Melo'ya benzeyen oyun yapısı sebebiyle taraftarlar arasında heyecan yaşattı. Sizler için Galatasaray'ın kadrosuna katmak üzere olduğu Maicon'u analiz ettik.

Yeni Şafak
19:47 - 29/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 22:52 - 29/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Galatasaray'ın yeni transferi Maicon, Sau
Galatasaray'ın yeni transferi Maicon, Sau

Galatasaray, Brezilyalı stoper Maicon'la büyük ölçüde anlaşırken oyuncuyu sağlık kontrollerinden geçirmek için İstanbul'a davet etti. Akşam saatlerinde İstanbul'a gelen yıldız savunmacı sarı kırmızılı taraftarlar arasında heyecan yaşattı.

Yeni 'Felipe Melo' etkisi

7 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Galatasaray'a imza atması beklenen Maicon'un oyun yapısı, en dikkat çeken yanı. 28 yaşındaki futbolcu, hırslı ve agresif tarzıyla tanınıyor. Bu anlamda Galatasaray'dan iki sezon önce ayrılan Felipe Melo'yu andıran Maicon, taraftarın agresif oyuncu hasretine de son verecek gibi gözüküyor.

Pahalı gözükse de aslında durum farklı

Geçtiğimiz sezon 12 milyon Euro'ya Porto'dan Sao Paulo'ya imza atan Maicon, kariyerine Avrupa'da devam etmek istemesi sebebiyle 7 milyon Euro'luk bonservisle Galatasaray'a transfer oluyor. Rakam ilk bakışta çok yüksek gibi gözükse de futbolcu için Sao Paulo'nun verdiğinden daha az.


Frikik atacak kadar iyi bir tekniği var

Maicon'un en bilinmeyen özelliklerinin başında frikik atması geliyor. Stoper olmasına rağmen iyi bir tekniğe sahip olan futbolcu, Sao Paulo'da oynadığı dönemde frikik denemeleriyle dikkat çekmişti.

Fenerbahçe transfer edememişti

Maicon'la ilgili olarak akla gelen diğer bir detay da Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Vitor Pereira'nın Brezilyalı oyuncuyu geçtiğimiz sezonun başında sarı lacivertlilere getirmek istemesi. Pereira o dönem ısrarla Maicon'un alınmasını istemiş ancak Skrtel transfer edilmişti. Portekizli teknik adam takımdan gönderildikten sonra da bu konuyla ilgili itiraflarda bulunmuştu.

Maicon'un kariyerinden kısa bir özet

Profesyonel futbol kariyerine 2006-2007'de altyapısında yetiştiği Cruzeiro'da başlayan Maicon, Cabofriense, Nacional, Porto ve Sao Paulo formalarını giydi.

  • Porto ile üst üste 3 kez lig ve Portekiz Süper Kupası şampiyonluğu sevinci yaşayan Brezilyalı oyuncu, Portekiz ekibi ile 1 kez de UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğuna ulaştı. Porto formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde 24 maça çıkan Maicon, 1 gol attı.

https://www.youtube.com/embed/nPagd9EcB-s

#Galatasaray
#Maicon
7 yıl önce