|

Galatasaray'ın yüzü gülmüyor

Süper Lig’de üst üste yaşadığı puan kayıplarıyla zirveden bir hayli uzaklaşan Galatasaray, toparlanmakta güçlük çekiyor. Özellikle son dönemde eksik oyuncu sayısının sürekli olarak artması teknik heyetin de elini güçsüzleştiriyor.

Haber Merkezi
09:56 - 13/04/2021 Salı
Güncelleme: 10:05 - 13/04/2021 Salı
Yeni Şafak
Galatasaray ligde 3. sırada yer alıyor.
Galatasaray ligde 3. sırada yer alıyor.

Son haftalarda üst üste yaşadığı puan kayıplarıyla şampiyonluk yarışında ağır yaralar alan Galatasaray’ın yüzü bir türlü gülmüyor. Süper Lig’de çıktığı son 6 maçta sadece bir galibiyet alabilen sarı-kırmızılılar, bu maçlarda tam 13 puan kaybetti. Lider Beşiktaş’ın 8 puan gerisine düşen Galatasaray’ın şampiyonluk şansı kağıt üzerinde hala sürse de zor bir ihtimal olarak göze çarpıyor. Ligin 20. haftasında Denizlispor maçıyla birlikte başlayan 8 haftalık bir galibiyet serisi oluşturan Galatasaray, liderliğe yükselmişti.

Ancak 28. haftadan itibaren sarı-kırmızılılar için işler istenildiği gibi gitmedi. Deplasmanda Ankaragücü’ne 2-1 yenilen sarı-kırmızılı takım ardından bir sonraki hafta evinde Sivasspor ile 2-2 berabere kalırken sonrasında Kayserispor’u deplasmanda 3-0 yendi. Ligde son galibiyetini Kayserispor karşısında alan Galatasaray, Çaykur Rizespor’a 4-3, Hatayspor’a 3-0 yenilirken, son olarak evinde Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı.

  • Eksikler bitmiyor
  • Süper Lig’de skor anlamında zor günler geçiren Galatasaray’ın diğer sıkıntısı her hafta eksik oyuncu sayısının artması oldu. Sarı-kırmızılı takımda teknik heyet, gelecek hafta deplasmanda Göztepe ile karşılaşacakları maçta çıkartacakları kadroyu kurmakta güçlük çekiyor. Karagümrük maçında kart gören isimler Donk ve Babel, Göztepe maçında cezaları sebebiyle, sakatlanan Yedlin, ameliyat olan Falcao, sakatlıkları süren Arda Turan ve Linnes ile annesinin vefatının ardından cenazeye katılmak için Nijerya’ya giden ve Göztepe maçının kadrosunda yer almayan Onyekuru’nun da sakatlığının bulunduğu ve 2 hafta takımını yalnız bırakacağı öğrenildi.

#Galatasaray
3 yıl önce
default-profile-img