|

Galatasaraylı eski futbolcudan büyük centilmenlik

İstanbul 2.Amatör Lig 4.Grup mücadelesinde Büyükdere ile İstanbul Barışspor karşı karşıya gelirken, futbol sahalarında nadir görülen bir centilmenlik olayı yaşandı...

Yeni Şafak
22:00 - 25/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 20:07 - 25/03/2015 Çarşamba
Diğer

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Stadı'nda iki takım oyuncuları da maç öncesi sahada hazır bulunurken, İstanbul Barışspor'un antrenörü, Bakırköy Belediye Stadı'nda oynanan U14 mücadelesinin sarkması nedeni ile maçın oynanacağı sahaya maçın başlama saatinde ulaşamadı.



Evren Nuri Turhan devreye girdi

Mücadelenin Hakemi Bülent Göreci bir süre bekledikten sonra oyuncu listesi ile birlikte kontrolünü gerçekleştirirken, o esnada İstanbul Barışspor Antrenörü de sahaya giriş yaptı. Kurallara göre Barışspor antrenörünün 15 dakikadan daha fazla geç kalması nedeniyle Bakırköy temsilcisinin hükmen yenik sayılması gerekiyordu. Bu sırada Büyükdere takımında forma giyen eski Galatasaraylı Evren Nuri Turhan ve takım arkadaşları mücadelenin hakemine giderek, amaçlarının sadece futbol oynamak olduğunu, rakiplerinin başka bir müsabaka yüzünden mağdur olduğunu, oynamadan 3 puan almanın bir öneminin olmadığını belirtip mücadeleyi oynamak istediklerini ısrarla belirttiler. Bunun üzerine hakem mücadeleyi oynatma kararı verdi. Mücadelenin sonunda ise 5-2'lik skorla sahadan galibiyetle ayrılan takım İstanbul Barışpor oldu.



Geçtiğimiz sezon da gözlemcinin elini öpmüştü

Yıllarca profesyonel liglerde üst düzeyde oynadıktan sonra kendi mahallesinin takımı Büyükderespor'a hizmet eden Evren Nuri Turhan, geçtiğimiz sezonlarda Rami Stadı'nda oynanan maçta maçın hakem gözlemcisini tanıyamamış ve top isteme tartışması esnasında kısa süreli bir diyalog yaşadığı ve farkında olmadan üzdüğü Gözlemci Özgür İpçi'den maç sonu özür dilemek istemişti. Turhan, bu olay sırasında üzülen ve gözleri dolan Özgür İpçi'nin elini öpmüştü.



Yaşanan olayın ardından İstanbul Barışpor Kulübü, maçın Hakemi Bülent Göreci ve yardımcıları ile Büyükdere Spor Kulübü'ne anlayışları ve örnek alınması gereken bu güzel davranışları nedeniyle teşekkür etti.



(yerelfutbol.com)

#amatör futbol
#istanbul barışspor
#büyükderespor
#evren turhan
#galatasaray
9 yıl önce