|

Galatasaraylı Kayahan'ın büyük pişmanlığı

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Kayahan, taraftarı olduğu Galatasaray için çok sayıda şarkı yazıp besteledi. Ancak en ünlü şarkılarından Mor Menekşe, Fenerbahçeliler tarafından söylendi. Kayahan, bir Fenerbahçe-Galatasaray maçı sonrası rakip taraftarların Mor Menekşe'yi söylemesi üzerine, "O şarkıyı bestelediğimi için pişmanım" demişti.

Yeni Şafak
12:52 - 3/04/2015 Cuma
Güncelleme: 10:01 - 3/04/2015 Cuma
Diğer

Yıllardır mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düşen Kayahan, koyu bir Galatasaray taraftarıydı. Yaşamı boyunca yazdığı pekçok şarkı stadyumlarda, salonlarda sporseverlerin dilinden düşmedi. Bunların en ünlüleri Mor Menekşe ve Siyah-Beyaz Film Gibi Biraz adlı şarkılardı.



Mor Menekşe şarkısının Kayahan'ın hem kariyerinde hem kalbinde ayrı bir yeri bulunuyordu. Kayahan bu şarkıyı herhangi bir kulüp ya da taraftar grubu için yazmamıştı ama Fenerbahçeliler bu şarkıyı çok benimsemişti. Bunun sebebi ise ezeli rakipleri Galatasaray'ın bir dönem mor renkli forma giymesiydi.


EFKAN BUCAK 2015-04-03T13:00:45.2160725+03:00


Ancak Kayahan, Mor Menekşe'nin sarı-lacivertli tribünler tarafından söylenmesine çok üzülmüştü. Bu üzüntüsünü Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı yendiği bir maçtan sonra şöyle dile getirmişti: "Galatasaray'la Fenerbahçe arasında 5 puan fark oluştu. Bu da pek hoş olmadı. Ama esas beni üzen de benim, 'Mor menekşe' adlı şarkımın Fenerbahçe tribünleri tarafından kullanılmasıydı. O şarkıyı bestelediğim için pişmanım."



'Fenerbahçe'ye ücretsiz verdim'

Kayahan, daha sonra Mor Menekşe şarkısını Fenerbahçe'ye ücretsiz verdi. Bunun sebebini ise şöyle açıklıyordu efsane müzisyen: "Bizi hakkıyla yendiler, rica ettiler ben de verdim. Küfredeceklerine şarkı söylesinler. Orada ince bir zeka vardı. 'Bir mahzun mor menekşe, ağlıyor mu ne' meselesi naif bir yaklaşımdı. Ücret alsam olmazdı, bir Galatasaraylı olarak birine bir şey satmış olurdum."



(AMK Spor)




#kayahan
#galatasaray
#mor menekşe
#fenerbahçe
9 yıl önce