|

Geleceğin yıldızları Türkiye yolunda

Gana Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Appiah: "Drogba'nın gelişiyle gözler Türkiye'ye çevrildi."

Aa
00:00 - 21/04/2013 Pazar
Güncelleme: 13:23 - 21/04/2013 Pazar
Yeni Şafak
Geleceğin yıldızları Türkiye yolunda
Geleceğin yıldızları Türkiye yolunda

Gana Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü James Kwesi Appiah, Gana'daki genç oyuncuları Türkiye'ye gelmeleri konusunda yönlendirdiklerini söyledi.

PTT 1. Lig'deki performansıyla dikkati çeken Karşıyakalı Banahene'yi izlemek için İzmir'e gelen Appiah, Karşıyaka-Torku Konyaspor maçının yanı sıra Spor Toto Süper Lig'deki Akhisar Belediyespor-Beşiktaş müsabakasını da takip etti.

Appiah, Afrika Uluslar Kupası'nı 4. sırada tamamladıktan sonra Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası elemelerine katılmak için mücadelelerini sürdürdüklerini söyledi.

Türkiye'de forma giyen Ganalı oyunculardan Akaminko'nun daha önce milli takımda görev yaptığını hatırlatan Appiah, şöyle konuştu:

"Bu seneki formundan dolayı Banahene'yi izlemek istedim. Artık daha sık takip edeceğim. Drogba'nın gelişiyle gözler Türkiye'ye çevrildi. Türkiye Ligi'nde rekabetin fazla oluşu genç oyuncuların gelişimine de katkı sağlıyor. Biz de genç oyuncularımızı Türkiye'ye gelmeleri konusunda yönlendiriyoruz. Çok sayıda yetenekli oyuncumuz var. Onların kaliteli liglerde oynaması milli takımımıza da faydası oluyor. Burada Karşıyaka Teknik Direktörü Cihat Arslan'la da bir araya geldik. Daha sağlıklı önerilerde bulunmak için hem PTT 1.Lig'deki Karşıyaka maçı hem de Süper Lig'deki Akhisar Belediyespor-Beşiktaş maçını izlemeyi istedim."

11 yıl önce