|

Gelibolu Koşusu'nda Elvan birinci

'2. Gelibolu Barış Koşusu'nda, erkeklerde milli atlet Abdil Ceylan, bayanlarda ise milli atlet Elvan Abeylegesse birinciliği elde etti.

Aa
00:00 - 23/04/2010 Cuma
Güncelleme: 17:38 - 23/04/2010 Cuma
Yeni Şafak
Gelibolu Koşusu'nda Elvan birinci
Gelibolu Koşusu'nda Elvan birinci

Çanakkale Kara Savaşları'nın 95. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen '2. Gelibolu Barış Koşusu'nda, erkeklerde milli atlet Abdil Ceylan, bayanlarda ise milli atlet Elvan Abeylegesse birinciliği elde etti.


Anzak Koyu ile Eceabat arasında düzenlenen 15 kilometrelik parkurda düzenlenen koşuya, yerli ve yabancı 270 atlet katıldı.


Sıcak bir havada gerçekleşen yarışta, erkeklerde birinciliği, 46,22'lik derecesiyle milli atlet Abdil Ceylan elde ederken, Tilahun Aliyev 46,24'le ikinci, Henok Tesfay 47,20'yle üçüncü oldu. Bu üç atlet, hem genel klasmanda, hem de erkeklerde ilk üç sırayı aldı.


Bayanlar klasmanında da, milli atlet Elvan Abeylegesse, 49.41'lik derecesiyle yarışı birinci tamamlarken, ikinciliği 51.34'lük derecesiyle Meryem Erdoğan, üçüncülüğü ise 52.04'lük derecesiyle Abdulla Yeva Layes elde etti.

 

Abeylegesse, yarışın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, çok zor bir parkurda yarıştıklarını belirterek, 'Parkurun bir bölümünde rampa çıktık. Hava da çok sıcaktı. Fakat iyi bir derece elde ettiğimi düşünüyorum. Bugün barış için koştuk. Savaşa hayır' şeklinde konuştu.


Yarışmanın genel ve erkekler klasmanında birinciliği elde eden milli atlet Abdil Ceylan ise, 'Bu anlamlı yarışmada birinci olduğum için çok sevinçliyim. Burada şehit olan tüm atalarımıza armağan ediyorum bu koşuyu. Bugün barış için koştuk. Savaş istemiyoruz. İnşallah barış ve huzur sürekli devam eder dünyada' dedi.

14 yıl önce