|

Genç sporcular Boğaz Kupası için kürek çekti

Beyoğlu'nda yüzlerce genç sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Dragon Boat yarışlarının galipleri Boğaz Kupası için kürek çektiler. Renkli görüntülere sahne olan yarışların sonucunda dereceye giren kulüplere düzenlenen törenle kupa ve madalyaları takdim edildi.

Yeni Şafak ve
16:38 - 14/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 17:30 - 14/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Yarışı birincilikle tamamlayan Mehmet Akif Ersoy Hastanesi Boğaz Kupası’nı almaya hak kazandı.
Yarışı birincilikle tamamlayan Mehmet Akif Ersoy Hastanesi Boğaz Kupası’nı almaya hak kazandı.

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı Beyoğlu Sütlüce Sahil’inde düzenlediği Dragon Boat Festivali ile kutladı. 50 takımdan 850 sporcunun katıldığı Dragon Boat yarışları ile başlayan etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın startını verdiği yarışlarda genç sporcular kıyasıya yarıştı. Liseler, Üniversiteler, Spor Kulüpleri-Şirketler ve Belediyeler-STK'lar olmak üzere 4 farklı kategoride gerçekleştirilen yarışlarda ilk ikiye giren kulüpler daha sonra Boğaz Kupası için kürek çektiler. Gün sonunda düzenlenen ödül töreninde dereceye girenlere kupa ve madalyaları takdim edildi.

Dragon Boat yarışlarının galipleri belli oldu

Dragon Boat Yarışlarında; Liseler kategorisinde Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi ikinci, Beyoğlu Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu. Üniversiteler kategorisinde Beykent Üniversitesi birinci, İstanbul Aydın Üniversitesi ikinci, Ayvansaray Üniversitesi de üçüncü oldu. Spor Kulüpleri- Şirketler kategorisinde Mehmet Akif Ersoy Hastanesi birinci, Beyoğlu Belediyesi Spor Kulübü ikinci, Sütlüce Spor Kulübü ise üçüncü oldu. Belediye –STK'lar kategorisinde İBB Zabıta birinci olurken Beyoğlu Diriliş ise ikinci oldu.

Büyük ödül Boğaz Kupası

Dört farklı kategoride düzenlenen Dragon Boat Yarışlarında ilk ikiye giren kulüpler daha sonra Boğaz Kupası için yarıştılar. Kıyasıya bir mücadeleye sahne olan yarışı birincilikle tamamlayan Mehmet Akif Ersoy Hastanesi Boğaz Kupası’nı almaya hak kazandı. Vatandaşların büyük heyecanla takip ettiği yarışta İBB Zabıta ikinci, Üsküdar Belediyesi ise üçüncü oldu. Birinciye 5 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye ise 3 bin TL para ödülü verildi.






#Dragon Boat
6 yıl önce