|

Genç Sultanlar Dünya Şampiyonu

Milli Takımımız, 2017 Dünya 23 Yaş Altı Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nın finalinde Slovenya'yı set vermeden yenerek altın madalyanın sahibi oldu. 2015’teki finallerde ikinci olan Türkiye, 3. kez düzenlenen organizasyondaki ilk şampiyonluğuna ulaştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 03:05 - 18/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Genç Sultanlar Dünya Şampiyonu
​Genç Sultanlar Dünya Şampiyonu

Türkiye, 2017 Dünya 23 Yaş Altı Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nın finalinde karşılaştığı Slovenya'yı 4-0 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Slovenya'nın başkenti Ljubljana'daki Arena Stozice'de oynanan final maçında, Türkiye ile Slovenya karşılaştı. Turnuvanın başından sonuna oyun disiplininden kopmadan, mükemmel oyun sergileyen, güçlü rakiplerini tek tek geçerek, hedefine adım adım ilerleyen Milli Takımımız final maçında da güçlü rakibine şans vermeyerek 4-0’lık net skorla, altın madalyayı ülkemize kazandırdı. Milliler, Slovenya karşısında toplam 1 saat 6 dakika süren setleri 15-12, 15-11, 15-13 ve 15-8 maçı ise 4-0 kazanarak şampiyonluğa ulaştı. Türkiye böylece 3'üncüsü yapılan Dünya 23 Yaş Altı Kadınlar Voleybol Şampiyonası'ndaki ilk altın madalyasını kazandı. 2013'te Meksika'da organize edilen turnuvada 5. sırayı alan Türkiye, 2015'te Ankara'nın ev sahipliği yaptığı şampiyonada ise 2. olmuştu.

İKİ MİLLİ OYUNCU RÜYA TAKIMI'NDA

U23 Milli Voleybol Takımımız'dan Hande Baladın ve Beyza Arıcı rüya takımda yer aldı. Şampiyonanın En Değerli Oyuncusu (MVP) ve En İyi Köşe Smaçör ödüllerini Hande Baladın, En İyi Orta Oyuncu Ödülü'nü Beyza Arıcı aldı. Kupa töreninden sonra konuşan Başantrenör Ataman Güneyligil "Final gibi bir final oynadık. Duygularımı anlatacak kelime bulamıyorum. Oyuncularımıza ve Federasyonumuz'a çok teşekkür ederim" dedi. Kaptan Çağla Akın ise "Hep birlikte rüyamızı gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyum. Bize inanan ve destekleyen herkese çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Bakan Bak'tan şampiyonlara kutlama

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2017 Dünya 23 Yaş Altı Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Türk Milli Takımı'nı kutladı. Bakan Osman Aşkın Bak, yayımladığı tebrik mesajında, şunları kaydetti: "Dünya 23 Yaş Altı Kadınlar Voleybol Şampiyonasında Slovenya'yı 4-0 yenerek 3. kez düzenlenen organizasyondaki ilk şampiyonluğuna ulaşan milli sporcularımızı kutluyorum. Sporcularımızın bu önemli başarısı bizleri gururlandırdı. Türkiye bir kez daha voleybolda ne kadar başarılı olduğunu kanıtladı. Genç sporcularımızın gelecekte de büyük başarılar elde edeceğine inancım tam. Başarıda emeği geçen herkese şahsım ve ülkem adına teşekkür ediyorum."

#Osman Aşkın Bak
#Voleybol
#Türk Milli Takımı
7 yıl önce